Fotoğrafçılar Büyükçekmece'de buluştu

Fotoğrafçılar Büyükçekmece'de buluştu

Farklı illerden ve ilçelerden 37 fotoğraf derneğine üye sanatçılar, Büyükçekmece'de düzenlenen sergide biraraya geldi.

 Türkiye genelinde faaliyet gösteren 37 fotoğraf derneği üyeleri Büyükçekmece'de buluştu. 
Tarihi Kervansaray'daki Büyükçekmece Fotoğraf Derneği'nin (BÜFOD'un)düzenlediği sergide 500'e yakın eser görücüye çıktı. Büyükçekmece Belediyesi'nin katkılarıyla BÜFOD'un düzenlediği serginin açılışını Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün yaptı. Ülke genelinde 37 fotoğraf derneğinin Büyükçekmece Kervansaray'da buluştuğu sergide, dünyaya bir başka gözle bakabilen, başkalarının göremediklerini gören, gördüklerini fotoğraflayarak gelecek kuşaklarla paylaşmak isteyen, fotoğraf sanatına emek ve gönül verenler Türkiye'nin dört bir yanından Büyükçekmece kervansaray'da buluştu. Türkiye'de ilk kez bu sergi ile Türkiye'nin farklı il ve ilçelerinde faaliyette bulunan fotoğraf dernekleri bir araya gelerek ortak bir projede yer almış oldu. 

Başkan Akgün sergiyi, Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BÜFOD) Başkanı ve Fotoğraf Sanatçısı Hürriyet Akın'la birlikte gezerek fotoğrafları birlikte inceledi. Başkan Akgün, fotoğraf sergisinde bulunan Prof Dr. Sabit Kalfagil ile fotoğrafları yorumlayarak eserler hakkında sohbet etti. 

Açılışta konuşan Başkan Akgün kendisinin de bir fotoğrafsever olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Dünyanın çeşitli ülkelerini gezerek buralarda kendi gördüğüm ve başkalarına yansıtmak istediğim anların fotoğraflarını çekiyorum. Şimdi bu çektiğim fotoğraflardan kişisel bir sergi oluşturmayı düşünüyorum. Türkiye'nin her anı başka güzel, bu güzellikleri herkes farklı yorumlar. Bu sergide değişik yorumları bir arada görmekten ve bunların Büyükçekmece halkına sunulmasında destek olmaktan mutluluk duyuyorum." 

Sergide bulunan katılımcılara teşekkür belgeleri verildikten sonra Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, BÜFOD Başkanı Hürriyet Akın'a teşekkür belgesini verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.