Fransa Vizesi

Fransa Vizesi

Fransa Vizesi

Fransa Vizesi

 

Vize başvurusu, vize türüne göre yapılmalıdır. Fransa turist vizesi, Fransa ticaret vizesi, Fransa ziyaret vizesi ve diğer vize türleri için Fransa'yı ziyaret etmek isteyen pasaportlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları öncelikle vize sürecinden geçmelidir. Bu hususlara dikkat etmek her zaman önemlidir. Türk vatandaşları 180 gün içerisinde toplam 90 günü aşmadan Fransa’ya giriş yapabilirler. Daha sonra Fransa'ya seyahat ederken Fransa vizesinden muaftır. Fransa Başkonsolosluğu veya Fransız Büyükelçiliği bireysel vize başvurularını kabul etmemektedir. Bunun yerine Fransa vize başvurusu yapılırken mutlaka bir Fransız konsolosluğu veya büyükelçiliği tarafından onaylanmış bir vize başvuru merkezi gerçekleştirilmelidir. Ayrıca bir seyahat acentesi aracılığıyla da başvurabilirsiniz. 90 günden uzun seyahat süreleri için, Fransa Konsolosluğu doğrudan Fransa'ya vize başvurularını kabul edecektir. Fransız vizeleri Schengen bölgesi içindedir, bu nedenle Schengen vatandaşlarının vizeye ihtiyacı yoktur. Fransa Schengen vizesi alan kişiler, ilk seyahatlerine Fransa üzerinden başlamak iyi olacaktır.

Fransa Vize İşlemleri

Fransa vize işlemleri Fransa'yı ziyaret etmek isteyen pasaport sahiplerinin Fransa vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Fransa vizesi alabilmeniz için gerekli olan bazı hususları söz konusudur ve bu hususları da yerine getirmek gerekiyor. Fransa'ya seyahat ederken önceliğiniz olan vize türüne başvurmanız uygundur. Belgelerin listesi, Fransız vizesinin türüne bağlıdır. Vize başvurunuz için hazırlamanız gereken belgelerin listesi mesleki durumunuza bağlıdır. Fransa vize başvuruları bölgelere göre farklılık göstermektedir. Fransız büyükelçilikleri ve konsoloslukları, yetkileri altındaki eyalet ve bölgelerin vatandaşlarına vize başvuruları düzenler. Fransa vizesi almak için vize randevusu alınması gerekmektedir. Tarihler yoğunluğa göre değişebileceğinden, vize başvurunuzu Fransa seyahatinizden en az bir ay önce yapmanız önerilir.

Fransa Vizesi İçin Randevu İşlemleri

Fransa Vizesi Randevu Süreci, Fransa vizesi sadece seyahat acenteleri ve vize merkezleri aracılığıyla yapılabilir. Fransa Konsolosluğu bazı durumlarda randevunuzu ayarlayamayabilir. Randevunuzda bulunmamanız durumunda randevunuz iptal edilecek ve vize randevunuzu yeniden planlamanız gerekecektir.

Fransa Başkonsolosluğunda randevu sırasında parmak izi alınacağından, başvuru sahiplerinin Fransız Başkonsolosluğu'nda şahsen bulunmaları gerekmektedir. Fransa Schengen vizesi başvuru sahiplerinin ve başvuru sahiplerinin parmak izi vermeleri gerekmektedir. Bu parmak izi, Schengen ülkelerinin ortak kayıt sistemi olan VIS'te 5 yıl süreyle saklanacak. Bu durum ise sizlere yarar sağlar. Her zaman bu tür durumlarla uğraşmamış olursunuz.

Fransa Vizesi Başvurusu İçin İstenen Belgeler

Fransa vizeniz için geçerli bir sonuç, yapacağınız evrakların doğru ve eksiksiz hazırlanmasına bağlıdır. Fransa vizesine başvururken hangi belgelere ihtiyacınız olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin.

Fransız Konsolosluğu tarafından talep edilen pasaport, vize bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır. Pasaportlarda en az iki boş sayfa bulunmalı ve kullanılmamalıdır. Ayrıca pasaportun 10 yıldan eski olmaması gerekmektedir. Fransa vizesine başvururken fotoğraf 35 x 45 mm olmalıdır. Bu fotoğraflardan ikisi biyometrik olmalıdır. Ayrıca, son 6 ay içinde alınmış olduğundan emin olun.

Fransa vize başvurunuz için hazırladığınız vize başvuru formunun eksiksiz ve güncel bilgileri içermesi gerekmektedir. Bu form İngilizce ve Fransızca olarak doldurulmalıdır. Fransız Konsolosluğuna hitaben bir Fransız vize başvuru dilekçesi hazırlamanız gerekecektir. Bu dilekçe ile birlikte her zaman vize başvurunuzun hazır olduğunu gösterir.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.