Galata'daki saraya hırsızlar dadandı

Galata'daki saraya hırsızlar dadandı

Cenevizliler tarafından 1316 yılında Galata’da yaptırılan Podesta Sarayı, hırsızların hedefinde. Daha önce sarayın merdiven korkuluklarını götüren hırsızlar, şimdi de paha biçilemeyen dev Ceneviz armasını çaldı.

Cenevizliler tarafından 1316 yılında Galata’da yaptırılan Podesta Sarayı, hırsızların hedefinde. Daha önce sarayın merdiven korkuluklarını götüren hırsızlar, şimdi de paha biçilemeyen dev Ceneviz armasını çaldı. Orijinal adı Palazzo del Comune olan Podesta Sarayı, Cenova’daki Palazzo del Giorgio örnek alınarak, 1316 yılında, Cenevizli yönetici Montani de Marinis için İstanbul’un Galata semtinde inşa edildi. 1880 yılında, şimdiki Bankalar Caddesi’nde atlı tramvaylar için düzenleme yapıldı. Tramvay hatları döşenirken Podesta Sarayı’nın bir kısmı yıkıldı. Cumhuriyet döneminde iş hanı ve atölye olarak kullanılan Podesta Sarayı’nın bir kısmı da bakımsızlık nedeniyle hasar aldı.

RESTORASYON İZNİ ÇIKMADI

Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Başkanı Nizam Hışım, 15 yıl önce binayı satın aldı. Duvarları yıkılan, temeli zarar gören Podesta Sarayı’nı restore etmek için başvuru yaptı ancak reddedildi. Nizam Hışım, madde bağımlılarına karşı eski sarayın çevresini levhalarla kapattı. Ancak sonuç alamadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.