Gaziosmanpaşa otizmin farkında

Gaziosmanpaşa otizmin farkında

Hüseyin Keçeci Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

 Programa Gaziosmanpaşa Kaymakamı  Seddar Yavuz, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Leman Aksay, İl Genel Meclis Üyesi Hasip Çiçekli, İlçe Milli Eğitim Müdürü B.Servet Bakırcı, Belediye Başkan Yardımcısı Suat Alkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 
 Otizmin, yaşamın erken dönemlerinde kendini gösteren ve yaşam boyu devam eden, sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada, davranış kalıpları oluşturmada ve bilişsel gelişmede gecikmeler ve sapmalarla izlenen bir bozukluk olduğu, doğuştan gelen bir rahatsızlık olduğu belirtildi. Yeni doğan her 110 çocuktan birinin otizmli olma riskini taşıdığı günümüzde, ailelerle ve sosyal çevreleriyle birlikte pek çok kişi ekonomik ve sosyal açıdan olumsuz olarak etkilendiği dile getirilen programda; otizm eğitiminin çok sabır ve fedakarlık gerektiren bir uğraş olduğu konuşmacılar tarafından önemle vurgulandı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından otistik çocuklar çeşitli dans, jimnastik ve semazen gösterileri sunarak izleyenlerden sık sık alkış aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.