Geleneksel El Sanatları Eminönü Meydanı'nda

Geleneksel El Sanatları Eminönü Meydanı'nda

İstanbul Ticaret Odası’nın tarihi Eminönü Meydanı’nda bu yıl 9’uncusunu gerçekleştirdiği Açıkhava Sanat Merkezi açıldı. Merkezde 13 geleneksel el sanatı dalını 40 sanatçı 3.5 ay boyunca temsil edecek. Açıkhava Sanat Merkezi bu yıl da iş bağlantılarının ku

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Eminönü Açıkhava Sanat Merkezi, 9’uncu kez kapılarını açtı. Açıkhava Sanat Merkezi’nde 40 sanatçı, 13 geleneksel el sanatı dalını 3 buçuk ay boyunca temsil edecek. Sergide geleneksel sanat dalları, sanatçılar tarafından ziyaretçilere uygulamalı olarak da anlatılacak. Merkezin açılışına; İstanbul Vali Yardımcısı Cafer Yıldız, İBB Meclis Birinci Başkan Vekili Ahmet Selamet, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sürer, İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, İTO Meclis Başkan Vekili Sami Yılmaz, İTO Yönetim Kurulu Üyeleri İsrafil Kuralay, Mehmet Develioğlu, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, İTO Genel Sekreter Yardımcısı Selçuk Tayfun Ok, İTO Meclis Üyeleri ve sanatseverler katıldı.

Temel taşlardan biri de sanat 
İstanbul Vali Yardımcısı Cafer Yıldız, bu tür kültür merkezlerinin ülkenin kalkınmasına da yardımcı olduğunu hatırlattı. Yıldız, “Bir ülkenin en önemli temel taşlarını oluşturan unsur, kültür ve sanattır. Bunlara ne kadar değer verirsek, ülkenin kalkınmasına da o kadar katkı sağlamış oluruz. Ayrıca, kültür ve sanatın temel taşı olan sanatçılara da herkes yardımcı olmalı” dedi.
İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar da İstanbul’un tüm ilçelerindeki meydanlarda bu tür organizasyonun yapılabileceğine inandığını kaydetti. İTO olarak her zaman destek verebileceklerini aktaran Çağlar, geleneksel sanatların, sanatçıların unutulmaması gerektiğini hatırlattı.

İnsanı ve doğayı anlama çabası
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş ise sanat dallarının, insanın hem kendini hem doğayı anlama çalışmasının bir çabası olduğunu belirtti. Dr. Yalçıntaş, bu merkezin, geleneksel el sanatını ve sanatçılarını, yerli ve yabancı turistlerle buluşturmak amacıyla Eminönü’nde açıldığını ifade etti. Dr. Yalçıntaş, “Sanat dalları hem kendini hem de doğayı anlama çalışmasının bir çabasıdır. Dolayısıyla güzel bir sanat eseri gördüğümüzde yüreğimizde bir şeyler hissediyoruz. Çünkü burada göreceğimiz eserler, fikir anlayışımızın izini taşıyor. Tıpkı Şinasi’nin dediği gibi ‘Elde altın bilezik, sanat.’ Buradaki sanatçı dostlarımız eserlerini, aşkla, ümitle gerçekleştirdiler ve sergileyecekler” diye konuştu.İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili de İTO’nun, 9. Sanat Merkezi ile ciddi kültürel bir geleneği sürdürülebilir hale getirdiğini söyledi. Merkez, 30 Eylül’e kadar açık olacak. Merkezdeki sanat dallarından bazıları ise, ebru, çini, kaligrafi, sedef işlemeciliği, cam sanatı, klasik hat sanatı ve modern hat sanatları.

İş bağlantıları da kuruluyor
HER yıl iş ve moda dünyasının ünlü isimleri ile yerli, yabancı turistlerin ziyaret ettiği merkez, aynı zamanda sürekli iş bağlantıları kurulan, yurt içi ve yurt dışı sanat etkinlikleri için davet alınan önemli bir buluşma noktası olarak faaliyet gösteriyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.