Global Holding kâra geçti

Global Holding kâra geçti

Global Yatırım Holding, 30 Eylül 2012 tarihinde sona eren 2012 yılının ilk dokuz aylık döneminde 131.4 milyon TL net konsolide kâr açıkladı. Geçen yılın aynı dönemi 63.0 milyon TL zararla kapatılmıştı.

Global Yatırım Holding, 2012 yılının ilk dokuz aylık dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Yapılan açıklamada, konsolide cironun 282.5 milyon TL olarak gerçekleştiği ve bir önceki yılın aynı döneminde 230.0 milyon TL olan cironun, yüzde 23 oranında arttığı belirtildi.


Konsolide ciroda gerçekleşen bu büyümenin, öncelikli olarak Global Yatırım Holding iştirakleri arasında yer alan Liman, Enerji ve Gayrimenkul yatırımlarının gelirlerindeki artışlardan kaynaklandığı belirtildi.

Şirket, 2011 yılının aynı döneminde açıkladığı 63.0 milyon TL net zarara kıyasla 2012 yılının ilk 9 aylık döneminde 131.4 milyon TL net kar açıklarken, Grup’un konsolide FAVÖK’ü ise 2011 yılının aynı dönemi ile karşılaştırıldığında, %141’lik bir artış göstererek 187.2 milyon TL’ye ulaşmıştır. Grup’un bölgesel gaz dağıtım varlıklarındaki hisselerini devretmesinin Şirket’in FAVÖK ve net karı üzerinde önemli etkisi olduğu belirtildi.

 

Global Yatırım Holding faaliyetleri içinde önemli bir yer tutan liman işletmelerine ait konsolide liman gelirlerinin 2012 yılının ilk dokuz ayında, geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yüzde 16 oranında artış göstererek 91.2 milyon TL'ye ulaştığı açıklanırken, FAVÖK’te ise %31 artış gerçekleşerek 44.8 milyon TL’den 58.8 milyon TL’ye arttığı kaydedilmiştir.

 

Global Yatırım Holding, gerek lisans sözleşmelerinden kaynaklanan düşük dağıtım marjları ve yüksek yatırım gereksinimleri, gerekse uygulanması zorunlu muhasebe politikaları gereği konsolide karlılığa ve nakit akıma menfi etkisi olan bölgesel gaz dağıtım varlıklarındaki (Enerji Yatırım Holding) %50 hissesini 2012 yılı Temmuz ayı içerisinde devretmişti.

 

Bu satış işleminden SPK mevzuatına göre düzenlenen konsolide mali tablolara göre ise 150.2 milyon TL iştirak satış karı elde edilmiştir.

 

Global Yatırım Holding Mali İşler Grup Başkanı Kerem Eser, başarıyla gerçekleştirilen  portföy yapılandırmasının yanı sıra Temmuz 2012’de itfası gerçekleşen tahvil bazlı kredi geri ödemesine de bağlı olarak Grup’un nakit yapısının güçlendiğine ve konsolide net borçluluğun da önemli ölçüde azalmış olduğuna dikkat çekerek 31 Aralık 2011’de 445.6 milyon TL olan konsolide brüt finansal borç tutarının %32 oranında azaltılarak 30 Eylül 2012 itibariyle 301.5 milyon TL olarak gerçekleştiğini açıkladı. Eser, Grup'un sürdürülmekte olan diğer faaliyetlerinin de geçen sene aynı döneme kıyasla %23 oranına büyümüş olmasının ayrıca tatmin edici olduğunu belirtti.Kerem Eser,önümüzdeki dönemde, ilk etapta 270MW güce sahip olacak Şırnak Termik Santral projesi başta olmak üzere, yapılması planlanan yeni yatırımlar ile Global Yatırım Holding’in büyümeye devam edeceğini söyledi.

 

Naturelgaz’ın, diğer hissedarlarına ait olan ilave %55’lik kısmı için hisse devir sözleşmeleri imzaladıklarını ve belirli ön şartların gerçekleşmesine bağlı olan devirler sonrası hissedarlık oranının %80’e ulaşacağını hatırlatan Global Yatırım Holding Mali İşler Grup Başkanı Kerem Eser, bu yatırımların hayata geçmesiyle birlikte, holding bünyesinde bulunan enerji projelerinin her geçen yıl konsolide sonuçlara daha fazla katkı sağlayacağını öngördüklerini açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.