Göç Filmleri Festivali ödülünü 'Sama İçin' kazandı

Göç Filmleri Festivali ödülünü 'Sama İçin' kazandı

Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nde En İyi Uzun Metraj Film Ödülü'nü Waad Al-Kateab, Edward Watts'ın yönettiği "Sama İçin" adlı film kazandı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Uluslararası Göç Filmleri Festivali"nde (UGFF), "En İyi Uzun Metraj Film" ödülünü, "Sama İçin" (For Sama) adlı yapım kazandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu festivalin kapanış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşmalarıyla başladı.

Gaziantep'te düzenlenmesi planlanan ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ertelenen, dünyanın en geniş kapsamlı tematik film festivalinde "En İyi Uzun Metraj Film" ödülüne, yönetmenliğini Waad Al- Kateab ve Edward Watts'ın üstlendiği "Sama İçin" filmi layık görüldü.

Jüri başkanlığını üstlenen yönetmen Nuri Bilge Ceylan, bu yıl ilki gerçekleşen Göç Filmleri Festivali'nde en iyi film ödülünün oy birliğiyle “Sama İçin”e verildiğini söyleyerek, şöyle konuştu: "Temasıyla bu çağın belki de en büyük trajedilerinden birine sahip çıkma düşüncesiyle yola çıkan Uluslararası Göç Filmleri Festivali’nin En İyi Film Ödülü, bir belgesel filme gitti. Suriye’de olan bitenler konusundaki tüm yargılarımızı yerle bir edecek, mülteci sorununa karşı bakış açımızı tümüyle değiştirebilecek güçte, insanı allak bullak eden, bir yandan da bir yığın, altından kalkılmaz soruyla baş başa bırakan bir film bu. Eldeki sarsıcı malzemeyi bir anlatıya dönüştürmeyi ustalıkla başaran kurgusu olan ve her sahnesiyle insan doğası hakkında ezber bozan ayrıntılar barındıran bir film."

Filmin yönetmenlerinden Waad Al-Kateab, ödül dolayısıyla çok sevindiğini dile getirerek, "Bir buçuk yıl Türkiye’de yaşadım. Ben de o mültecilerden biriydim. Şimdi ise İngiltere’de mülteciyim. Türkiye’de yaşayanların, Sama İçin’i izlemelerinin ve mültecilerin neden mülteci olduklarını, ne zorluklarla karşılaştıklarını, sadece ülkelerinde kalabilmek için ne kadar mücadele ettiklerini, genel olarak neler yaşadıklarını öğrenmelerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Filmime itibar ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum." değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.