Greenpeace’den Nükleer Santrali protestosu

Greenpeace’den Nükleer Santrali protestosu

Bugün Şişli’de Greenpeace üyeleri, ‘İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi’nin düzenlediği otelde “Nükleer felaket burada başlıyor” yazılı pankart açarak eylem yaptılar.

Şişli’deki Grand Cevahir Otel’de düzenlenen “İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi” Greenpeace üyeleri tarafından protesto edildi. Greenpeace üyesi 9 eylemci, Sabah saatlerinde otele gelerek eylem yaptı. Eylemcilerden bir kısmı otel tabelasının asılı olduğu bölüme çıkarak “Nükleer felaket burada başlıyor” yazılı pankartlar açtı. Otel görevlileri hemen eylemcilerin yanına çıkarak aşağı indirdi. Bu sırada iki eylemci otelin dördüncü katından halatlarla aşağı sarkarak büyük bir pankart açtı. Eylemciler otel görevlileri ve polisler tarafından aşağı indirildi.

''KAZA ÖNCEDEN GELİYORUM DEDİ''

Greenpeace üyesi Hilal Atıcı, “Bakanlığın desteklediği ve Enerji Bakanı’nın da katılacağı Nükleer Santraller Zirvesi’ni protesto etmek için buradayız. Burada olmamızın asıl nedeni geçen haftalarda Soma’da yaşadığımız büyük faciadan sonra nükleerin ne kadar tehlike olduğuna bir kere daha dikkat çekmek ve orada yapılan hataları da burada tekrarlamamak için buradayız. Nasıl Soma’da o kazada kaza önceden geliyorum dediyse, aslında nükleer için de aynı” dedi.

Eylemciler, polis tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.