Gül Mutlu Adalar'ı Gezdi

Gül Mutlu Adalar'ı Gezdi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun eşi Gül Mutlu ve beraberindeki heyet, Adalar İlçesi’nin tarihi ve turistlik mekanlarını gezdi.


Adalar İlçesi’nin tarihi ve doğal güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun eşi Gül Mutlu’nun himayelerinde düzenlenen ve Adalar Kaymakamı Ahmet Arabacı’nın eşi Derya Arabacı’nın organize ettiği “Adalar Gezisi” gerçekleştirildi.

Gül Mutlu’ya Adalar Gezisi’nde vali yardımcıları ve kaymakam eşleri ile hayırsever iş kadınlarından oluşan kalabalık bir grup eşlik etti.

Mutlu ve beraberindekiler geziye, tarihi ve doğal güzellikleriyle turistlerin ilgisini çeken ve dokuz adadan oluşan İstanbul adalarının en büyüğü olan Büyükada ile başladı.
Ulaşımın bisiklet ve faytonlarla sağlandığı adada fayton keyfi süren konuklar, doğal güzelliği, mimarisi ve insanda yaşama zevki uyandıran ada evlerini ve çarşısını gezdikten sonra,  Adalar Kaymakamlığı’nın organize ettiği folklor gösterisini izlediler.

Daha sonra Heybeli Ada’ya geçen Mutlu ve beraberindekiler Büyük Rum Kilisesi Aya Nikola’yı (Ayios Nikolaos) gezdi. Gül Mutlu ve bayanlardan oluşan misafir grubu kilise ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.