Gümüş örücülüğüne büyük talep

Gümüş örücülüğüne büyük talep

Büyükçekmece Belediyesi’nin Gümüş Örücülüğü gibi unutulmaya yüz tutmuş sanat dallarını yaşatmak için imkanlarını seferber ettiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Tarihi kültür miraslarımızı korumak, geliştirmek ve gelecek kuşakla

Büyükçekmece Belediyesi Değirmen Park Sanat Merkezinde verilen kursa bayanlar büyük talep gösteriyor. Kurs öğretmeni Emine Kuyucu, kursiyerlerin ilk olarak bakır telle çalışmaya başladıklarını daha sonra gümüş ve altın tel ile takı tasarımı yaptıklarını söyledi. Gümüş örücülüğü dersi bu yıl 20 öğrenciyle yola çıkarak unutulmaya  yüz tutmuş bir sanatı geleceğe aktarıyor. Öğrencilerin  zaman içinde ev bütçelerine  ekonomik katkı sağlayacakları bu sanat dalını insanlara öğretmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten  Kuyucu; “ Büyükçekmece Belediyesinin unutulmaya yüz tutmuş sanatları vatandaşlara ücretsiz kurslarla aktarmasından mutluyum” şeklinde konuştu.

Haftanın iki günü Büyükçekmece Değirmen Park’ta kursa katılan kadınlar Osmanlı takılarına ağırlıklı çalıştıklarını ve öğrendiklerinden çok memnun olduklarını belirterek, yaptıkları gümüş kazaz tasarımlı takıların büyük beğeni topladığını ve satışını yaptıklarını söylediler.

Öğrenciler arasında çevresini ve kendisini geliştiren çok sayıda kursiyerin bulunduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bu öğrenciler zaman içerisinde kendilerini geliştirerek ev ekonomilerine de katkıda bulunuyorlar. Geçmişten bugüne kadar gelen Gümüş Örücülüğünün eğitimini alan bayanlar hem tarihlerini yaşatmaya devam ediyor, hem de kendilerini ifade edebilecekleri bir sanata yöneliyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.