Güngören Belediyesi Goradze'de

Güngören Belediyesi Goradze'de

Savaşın izlerini silmek ve bölge halkına moral vermek için gerçekleştirilen “16. Uluslararası Gorazde Kültür ve Dostluk Festivali”ne Güngören Belediyesi bu yılda destek verdi.

Bosna-Hersek'in en stratejik bölgelerinden birisi olan ve Fatih Sultan Mehmet'in Bosna'ya ilk adım atığı yer olarak bilinen Gorazde kültür ve dostluğa ev sahipliği yaptı. Bosna savaşı sırasında 1365 gün boyunca kuşatma altında kalan ve dünya ile bağlantısı koptuğu için hiçbir yardım almadan direnişi sürdüren Gorazde'nin savaş sonrası yaralarını silmek amacıyla yapılan etkinlik 16. yılına ulaştı. Bu yıl düzenlenen, “16. Uluslararası Gorazde Kültür ve Dostluk Festivali”ne katılan Güngören Belediyesi, açtığı el sanatları standıyla büyük ilgi gördü. 10 Ağustos günü görkemli bir açılışla başlayan festivale 20 ülke katılırken, Güngören Belediyesi'nin yaptırdığı Gün-Gor Park'ta kortejle başlayan ve Gün-Gor Kültür Merkezi'ndeki protokol konuşmalarıyla devam eden festival renkli görüntülere sahne oldu. Gün-Gor Kültür Merkezi'nde geçen yılki festivalde oluşturulan sanat kolonisinin yaptığı eserlerin de yer aldığı bir de sergi açıldı.

Sergide Türkiye adına Güngören Belediyesi'nden katılan Havva Bayburtlu'nun bir çalışması da yer aldı. Bosna oyunları ekibi ve Polonya'dan gelen ekibin gösterileri ve yerel sanatçıların şarkılarıyla bir bayram yerine dönüşen festivalde Güngören Belediyesi'nin standında ebru sanatı icra edilerek, aynı zamanda Bosnalı çocukların yüzleri boyandı.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.