Güngören’de 2012 yılı böyle geçti

Güngören’de 2012 yılı böyle geçti

20. yılını kutlayan Güngören Belediyesi, 2012 yılını yazılı basın açıklamasıyla anlattı. İşte Güngören'de 2012 yılında yapılanlar:


OCAK 2012

Tepme Keçe modaya yön vermeye hazırlanıyor

Güngören Belediyesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi ortak girişimiyle eğitimlerine başlanan Tepme Keçe Kursu meyvelerini vermeye başladı. Vatandaşların ve üniversite öğrencilerinin ellerinden çıkan eserler düzenlenen defileyle görücüyle çıktı.

Güngören Belediyesi ve TSE el sıkıştı

Güngören Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü “Asansör bakım ve işletme yönetmeliğinde yapılan değişiklik” gereği 2013 yılına kadar protokol imzaladı.

Güngörenliler Van’a kardeşlik köprüsü kurdu

Güngören Belediyesi’nin öncülük ettiği, “Van’a kardeşlik köprüsü örüyoruz” kampanyası kapsamında çocuklar için örülen kazak, eldiven ve atkılardan çok üzerlerine iliştirilen notlar duygulandırdı. Ev kadınları örgüleri için bir ilmeği kendi çocukları için bir ilmeği de Van’da üşüyen çocuklar için attı. İki ay sonra ise 2 binin üzerinde ürün ortaya çıktı.

ŞUBAT 2012

Güngören personeli temel arama kurtarma eğitiminden geçti

Güngören Belediyesi, olası bir afet ve felaket durumuna karşı personelini eğitmeye devam ediyor. Belediyenin çeşitli departmanlarında görev yapan 36 personel temel arama ve kurtarma faaliyetleri kapsamında bir hafta kapma alındı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan belediye çalışanları sertifika almaya hak kazandı.

Halk müziği âşıkları unutulmaz bir gece geçirdi

Güngören Belediyesi Türk Halk Müziği korosu 2012 yılının ilk konserini verdi. Koroya Kültür Bakanlığı Devlet Halk Müziği Devlet Sanatçısı Orhan Tarhan da eşlik etti. Güngörenli Halk müziği aşıkları ise bu eşsiz gecenin tadını çıkardı.

Güngören Ticaret Meslek Lisesi konferans salonu hizmete girdi

Güngören Belediyesi'nin ilçedeki eğitim kurumlarına yatırım desteği devam etti. Güngören Ticaret Meslek Lisesi’nin ihtiyaç duyduğu 155 kişilik konferans salonu bir ayda tamamlanarak okul yönetimine teslim edildi.

 

MART 2012

Belediye, işçilerine eğitim hizmeti verildi

Güngören Belediyesinin hizmet kalitesini arttırmaya yönelik yaptığı eğitim çalışmaları hız kesmeden devam etti. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği personel eğitim çerçevesinde belediyenin tüm işçi personeline Halkla İlişkiler,  Belediyecilik hizmetleri ve ilgili mevzuat bilgileri konusunda eğitimi iki haftalık eğitim verildi.

Nevruz Ateşi Güngören’de yandı

Milli kültürümüz içerisinde birlik ve beraberlik sembolü olarak kabul edilen Geleneksel Nevruz kutlaması için Güngören Belediyesi  ve Türkistan Kültür  ve Sosyal Yardım Derneği  ortak program organize ettiği. Güngören’den yükselen Nevruz Ateşi ile birlikte baharın uyanışına tanıklık edildi.

Güngören Belediyesi saha süreçlerini mobil tabletle takip ediyor

Güngören Belediyesi, belediyecilik süreçlerinin daha efektif ve hızlı sürdürülebilmesi amacıyla teknolojik yatırımlarına devam etti. Tablet cihazlar üzerinden yerinde yapılan; ruhsat denetim, tespit, şikayet vb. uygulamalar ile Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Mobil Beyaz Masa ekipleri bölgede çalışmalarına başladı.

NİSAN 2012

Güngören, en kızlı çöp süpüren 2. belediye

Usta sanatçı Kemal Sunal anısına, İstanbul ilçelerinin katılımıyla gerçekleşen en hızlı süpürgeci yarışmasında Güngören Belediyesi ikinci oldu. Otuz ekibin katıldığı yarışmada dereceye giren ekiplere ödülleri Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal tarafından verildi.

Sur dışındaki tek padişah camii restorasyon kapsamına alındı

İstanbul’un sur dışındaki tek padişah camii olan Güngören Gençosman Camii, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2012 restorasyon takvimine alındı. Güngören Belediyesi’nin önemli çabalarıyla, Vakıflar Genel Müdürlüğü 400 yaşındaki Gençosman camiini restore edecek.

Polis memuru Karaca son yolculuğuna uğurlandı

Güngören Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ferhat Karaca, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen cenaze törenine polis memurunun ailesi ve çalışma arkadaşlarının yanı sıra Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, Güngören Müftüsü Osman Aydın, eski ilçe emniyet müdürleri Cengiz Malbeleği ve Ümit Otman’ın yanı sıra çok sayı da vatandaş katıldı.

 

MAYIS 2012

Engelli ve hastalara ücretsiz berberlik hizmeti başladı

Güngören Belediyesi Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında geliştirdiği ‘Temiz Evim’ hizmetiyle hasta, yaşlı, engelli ve obezite hastalarına ücretsiz berberlik hizmeti sunuyor. Belediye ayrıca, berberlik hizmeti verdiği evlerin genel temizliğini de yapıyor.

Rafta bekleyen 15 bin kitap depremzedeler için yola çıktı

Güngören Belediyesi, Moral Fm ve kadincakararinca internet sitesi, kütüphanelerde okunmayı bekleyen binlerce kitabı depremzedeler için raftan indirdi. Ortaklaşa gerçekleştirilen “Van’a gül kokulu kitaplar gönderiyoruz” kampanyası vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. Yetkililer, depremde evleri ve malları gibi kitaplarını da kaybeden depremzedeler için bir ayda 15 bin kitap topladı.

Vergilerini 5 yıldızlı hizmet alarak ödediler

Güngören Belediyesi’ne vergilerini ödemek için gelenler, ilginç ve bir o kadarda örnek bir uygulamayla karşılaşıyor. Emlak, çevre ve temizlik vergilerini ödemek için belediye veznelerine gelen vatandaşlar, ücretsiz tatlı, tuzlu kurabiye ile sıcak ve soğuk ikramla karşılaşıyor.

HAZİRAN 2012

Öğrenciler 51 ağacı kesilmekten kurtardı

Daha temiz bir dünya için iki yıl önce harekete geçen Güngören Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla etkinlik organize etti. Toplanan 3 bin 70 kilogram atık kağıt ile Güngörenliler 51 ağacın kesilmekten kurtardı. Öte yandan 738 kilo atık pil ile de toprakların çoraklaşmasının önüne geçildi.

Güngören en iyi stratejik plan yapan belediye

Güngören Belediyesi tarafından 2012 – 2016 yılları için hazırlanan Stratejik Planı, Gönüllü Kamu İzleme Platformu K-Pit tarafından en iyi plan seçildi. Güngören Belediyesinin planı, Anakent belediyelerince hazırlanan stratejik planların uluslararası kabul görmüş ilkeler ve Kamu Kurumları tarafından belirlenmiş bulunan standartları da taşıdığı açıklandı.  

Bayanlara özel spor salonu hizmete girdi

Güngören Belediyesi’nin hizmete sunduğu bayanlara özel spor salonunda Güneştepe Semt Konağı’nda hizmete girdi. Haftanın belirli günlerinde spor salonuna gelen hanımlar, sağlıklı yaşamın püf noktalarını öğreniyor.

TEMMUZ 2012

İki belediye tek sofrada buluştu 

Güngören ve Bağcılar belediyeleri, iki ilçe sınırının kesiştiği noktada iftar sofraları kurdu. Birlik ve beraberliğin yoğun olarak yaşandığı iftar programına yaklaşık 6 bin vatandaş katıldı. İki ilçe sınırının kesiştiği Bağcılar Güneştepe Mahallesi Kutsal Sokak'ta ve Güngören Güneştepe Mahallesi Yarışçı Sokak'ta vatandaşlar iftar sofralarında buluştu.

Çocuklar su eğlence merkezi Aqupark ile tanıştı

Güngören Belediyesi, Türkiye’nin en büyük portatif su eğlence merkezi haline gelecek olan aquaparkını kurdu. Yaz aylarında denizlerde ve göletlerde yaşanan boğulma vakalarının önüne geçmek için başlatılan çalışma sayesinde her gün 250 çocuk havuz keyfi yaptı.

Onlar artık Türkçe konuşuyor

Güngören ve Grozde Belediyeleri arasında 2 yıl önce imzalanan kardeşlik protokolü meyvelerini vermeye devam etti. Bosna Hersek’te 2010 yılında açılan Gün-Gor Kültür Merkezi ikinci mezunlarını verdi. Türkçe dil kursuna yoğun ilgi gösteren Bosnalılar 6 ayda konuşmaya başladı.

AĞUSTOS 2012

Bosnalılar Türkçe ilahileriyle ağlattı

Güngören Belediyesi’nin kardeş belediyelerinden biri olan Gorazde Belediyesi ilahi gurubu Güngörenlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Boşnakça ve Türkçe ilahi okuyan koro, 7’den 77’ye herkesi ağlattı.

Engelliler belediye iftarında buluştu

Güngören Belediyesi, ilçede yaşayan engelli vatandaşları iftar sofrasında buluşturdu. Kimi tekerlekli sandalyesiyle, kimi koltuk değneği kimi olmayan uzuvlarıyla programa iştirak etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. yılı kutlandı

Kurtuluş Savaşı’nın en önemli zaferlerinden biri olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 90. yıl dönümü Güngören’de kutlandı. 30 Ağustos Zafer bayramı dolayısıyla yetkililer Güngören Kaymakamlığı’nda bir araya geldi.

EYLÜL 2012

Güngören Altın Karınca’da 2 ödül birden aldı

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri” sahiplerini buldu. Güngören Belediyesi Turkcell Mobil İletişim özel ödülüne ve Büyükşehir İlçe Belediyeleri Kurumsal Gelişim Projeleri kategorisinde 3.’lük ödülüne layık görüldü.

Güngören Askerlik Şubesi hizmete girdi

Güngören Askerlik Şube Başkanlığı 1 yıllık çalışmanın ardından hizmete girdi. Daha öne Bakırköy Askerlik Şubesi Başkanlığa gitmek zorunda kalan Güngörenliler, bundan böyle askerlik hizmetlerinin tamamını yeni şubeden alabilecek.

Güngören olimpik yüzme havuzu açıldı

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Güngören’e yapılan olimpik yüzme havuzu hizmete girdi. Güngören Belediyesi’nin katkılarıyla tamamlanan yüzme havuzu 2014 yılına kadar Milli Yüzme Takımı’na da hizmet verecek.

 

Güngören’in kurucu belde belediye başkanı Osman Nuri Özbek hayatını kaybetti

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden eski milletvekillerinden ve Güngören’nin kurucu belde belediye başkanı Osman Nuri Özbek son yolculuğuna uğurlandı.

Güngören Kaymakamı Zafer Orhan oldu

Eski Güngören Kaymakamı Seyfettin Azizoğlu’nu Ardahan’a vali atanmasının ardından Güngören Kaymakamlığı’na Samsun İlkadım Kaymakam’ı Zafer Orhan getirildi.

EKİM 2012

Bosnalılar Başkan Karaman’a, Fahri Hemşerilik Beratı verdi

Bosna Hersek’in Gorazde Belediyesi Meclisi ve halkı, kendilerine verdiği desteklerden ötürü Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman’a Fahri Hemşerilik Beratı verdi. İki yıldır ortak projeler yürüten Güngören ve Gorazde belediyeleri, 2010 yılında kardeşlik protokolü imzalamıştı.

Kıbrıs Gazileri, 38 yıl sonra Adaya tekrar çıkarma yaptı

Kıbrıs Barış Harekatına katılmak için 1974 yılında Adaya çıkarma yapan askerlerimiz, aradan geçen 38 yıl sonra Kıbrıs’a bu kez gazi olarak çıkarma yaptı. Güngören Belediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin iş birliğiyle gerçekleştirilen geziye 20 gazi katıldı.

 

Vatandaş, kurban kesim işlemini LED ekrandan takip etti

Güngören Belediyesi, vatandaşların modern ve hijyenik ortamlarda kurban kesim işlemlerinin yapılması için harekete geçti. Bütün ihtiyaçları göz önünde bulunduran belediye yetkilileri, vatandaşlarının kurban kesim işlemini LED ekrandan çayını yudumlayarak izlemesini de sağladı.

 

Barok bahçe sanatı Güngören sokaklarına taşındı

Güngören Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu Barok bahçe sanatı görenleri hayrete düşürüyor. Güngören’in kavşakları, yolları ve refüjlerin de şekil bulan bitkiler, kimi zaman fil, kimi zaman mantar görünümünde ortaya çıkıyor.  Sadece parklarda ve boş alanlarda yeşillendirme yapmayan belediye, yol kenarları başta olmak üzere ana arterlerde de barok bahçe sanatını uyguluyor.

 KASIM 2012

 Güngören belediyesi 35 bin aşure dağıttı

Güngören Belediyesi, Hicri yılın ilk ayında vatandaşlara aşure ikram etti. Muharrem ayı içinde bulunan Aşure günü dolayısıyla camiler, okullar, kamu kurumları ve sağlık kuruluşlarında dağıtılan aşurelere vatandaş büyük ilgi gösterdi.

Güngören’de çöpler çiçek açtı

Güngören Belediyesi, kent karmaşasının beraberinde getirdiği evsel atıkların oluşturduğu kötü görüntüyü konteynerların üzerine geçirdiği koruganlar ile yok ediyor. Hem şehre estetik bir görüntü kazandıran hem de çiçeklendirmede kullanılan koruganlar ilçenin her köşesinde uygulanmaya başlandı.

Milletvekili Mehmet Muş’un nikahını Başkan Karaman kıydı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin en genç milletvekillerinden olan İstanbul 3. Bölge Milletvekili Mehmet Muş, Ümmü Eymen Özyardımcı ile dünya evine girdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın nikah şahitliği yaptığı, Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman’ın nikahı kıydığı düğünü bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Güngören Belediyesi son 7 yılda spora 184 bin adet malzeme desteği verdi

Güngören Belediyesi, yeni yeteneklerin gün yüzüne çıkmasını sağlamak amacıyla son 7 yılda amatör spor kulüplerine ve okullara 184 bin 831 adet malzeme desteği verdi.  Belediyenin sponsoru olduğu Osman Ülkümen Anadolu Lisesi öğrencisi Tuba Güvenç ise başarılarıyla Atletizm Milli Takımına kadar yükselmeyi başardı.

Güngören Belediyesi’ne bir ödül de Turkcell’den

Türkiye’nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell, kurumsal müşterilerini ve iş ortaklarını dünyanın en önemli fikir önderleriyle buluşturmaya ve ödüllendirmeye devam ediyor. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi 2012de ‘Teknoloji’de fark yaratan belediyeler’ kategorisinde Güngören Belediyesi Tablet uygulaması projesiyle ödüle layık görüldü.

ARALIK 2012

Güngören sokakları 360° gezilebilecek

Güngören Belediyesi, özel bir çalışma ile ilçe sınırları içinde bulunan tüm cadde ve sokakları dijital ortama aktardı. Çekim işlemi ise, üzerinde 6 merceği olan özel bir kamera ve anlık yer bilgisi veren Jeodezik GPS ile gerçekleştirildi. Vatandaşlar, ilçenin sokak ve caddelerini bundan böyle 360° gezebilmek için  adresine girmeleri yeterli olacak.

Güngören’de atık pil kutuları sokağa çıktı

Güngören Belediyesi, vatandaşları özendirmek ve teşvik etmek amacıyla atık pil kutularını ilçenin dört bir yanındaki direklere astı. İçinde barındırdığı kimyasallar nedeniyle doğaya, yer altı içme sularına, toprağa ve canlıları büyük zarar veren atık pilleri, vatandaşlar bundan böyle belediyenin astığı kutulara atacak.

Güngören’den Suriye’ye 3 tır dolusu yardım malzemesi gönderildi

Suriye’de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayan Güngören Belediyesi ve 20’yi aşkın sivil toplum kuruluşu ve ilçe sakinleri harekete geçti. Güngören Suriye Yardımlaşma Platformu altında birleşen yetkililer, 20 günde 3 tır dolusu yardım malzemesi topladı. Suriye’nin İdlip kentine gönderilecek olan yardım ağırlıklı olarak gıda ve giyim malzemelerinden oluşuyor.

Kick Boks Şampiyona’sına Güngören kulüpleri damga vurdu

Türkiye Kick Boks Şampiyonasına bu yıl Akrasay ili ev sahipliğinde 20-23 Aralık tarihleri arasında yapacak. Anadolu’nun dört bir tarafından yüzlerce sporcunun katılacağı şampiyonada İstanbul’u Güngörenli sporcular temsil edecek. Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda geçtiğimiz gün yapılan elemelerde rakiplerini geride bırakan Güngören’de faaliyet gösteren Murat Ekmekçi, Haznedar ile İstanbul Kick Boks ve Spor Kulüpleri ilk üç sırada yer aldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.