Güngören’de çöpler çiçek açacak

Güngören’de çöpler çiçek açacak

Güngören Belediyesi, kent karmaşasının beraberinde getirdiği evsel atıkların oluşturduğu kötü görüntüyü konteynerların üzerine geçirdiği koruganlar ile yok ediyor. Hem şehre estetik bir görüntü kazandıran hem de çiçeklendirmede kullanılan koruganlar ilçen

Belediye, çevreye dost bir tasarımla üretilen çöp toplama merkezi direkleri üzerlerinde bulunan saksıları çiçeklerle süsledi. Böylece daha fazla yeşil alan ve çiçeklendirme çalışması ile vatandaşların estetik algısı da bir adım öteye taşınmış oluyor.

 

Dünyadaki önemi her geçen gün artan İstanbul’a yakışan uygulamaları hayata geçirmeye çalıştıklarını dile getiren Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, “Çöp konteynerlarını içinde saklayan koruganlar estetik bir görüntü sağlıyor. Ayrıca çevre kirliliğini engellemelerinin yanı sıra söz konusu alanlarda gerçekleştirilen üst yapı çalışmaları ile uyumlu bir görünüm oluşturuyor. Ayrıca Çöp Toplama Merkezi levhasına eklediğimiz saksı ile bundan böyle çöp konteynerlarımız çiçek de açacak. Daha temiz, hijyenik ve modern bir kent oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” diye konuştu.

Güngören ilçesinde yeni yeni uygulanmaya başlanan korugan hizmetinden vatandaşlar da oldukça memnun. Çöp toplama merkezleri ile artık çöp dökmek de, çöp toplamak da çok daha rahat. Çöp toplama merkezlerinde dezenfekte ve yıkama işlemleri de kolay ve hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Çöp toplama Merkezleri üzerinde bulunan yönlendirme tabelaları sayesinde konteynerlar çok uzaktan bile rahatlıkla fark edilebiliyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.