Güngören'de Minibüslere Takip Başlıyor

Güngören'de Minibüslere Takip Başlıyor

Güngören'de yaşanan minibüs kazası bardağı taşıran son damla oldu. Minibüslere kameralı ve GPS'li takip sistemi geliyor.

      İstanbul Minibüsçüler Odası Başkan Yardımcısı Sami Şahin ikisi minibüs içine, ikisi de minibüs dışına bakacak şekilde 4 kamera yerleştireceklerini dile getirerek, "Araçlara takılacak GPS ile de aracın güzergahını ve hızını takip edebileceğiz. Bu sistemi hem oda olarak biz hem de İstanbul Toplu Ulaşım A.Ş de izleyecek" dedi. Bilgisayardan düzenli olarak her minibüsün takip edilebileceğini belirten Şahin, "Minibüsün güzargah değiştirip değiştirmediğini, hız yapıp yapmadığını bu sayede görebileceğiz. Bu sistemin varlığı bile şoför arkadaşımızın daha dikkatli olmasına yetecektir" dedi. Şahin " Önümüzdeki aydan itibaren pilot bölge Gaziosmanpaşa'da takip sistemini başlatacağız. Sistemin kaza ve hatalı davranış oranlarını yüzde 80'e varan oranda önleyeceğini tahmin ediyoruz" dedi.
     Geçtiğimiz günlerde Güngören'de bir minibüsün üst geçitten düşerek iki kişinin ölümüne neden olması minibüsü kullanan yolcuların da tepkisine neden oldu. Şoförlerin birbirinden önce yolcu kapmak ve duraklara erken yetişebilmek için trafik kurallarına uymadan hız yaptıklarını belirten yolcular, "Çok zorunlu kalmadığımız sürece minibüse binmek istemiyoruz. Özellikle genç yaştaki şoförler çok tehlikeli minibüs kullanarak hız sınırlarına asla uymuyor" diyor. Yolcular, şoföre para uzatıldığında seyir halindeyken kafasını arkaya çevirdiğini, cep telefonlarıyla çok konuştuklarını, bazen direksiyonda mesajlaştıklarını dile getiriyor. Minibüslere yolcuların tıka basa doldurulduklarından da şikayetçi olan vatandaşlar, "Çoğu zaman üst üste binen yolcular nedeniyle kapılar bile kapanmıyor. Aşırı yolcu dolu minibüs şoförleri çoğu zaman tehlikeli sollamalar da yaparak bizleri tedirgin ediyorlar" diyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.