Güngören’den Suriye’ye 3 tır dolusu yardım

Güngören’den Suriye’ye 3 tır dolusu yardım

Suriye’de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayan Güngören Belediyesi ve 20’yi aşkın sivil toplum kuruluşu ve ilçe sakinleri harekete geçti. Güngören Suriye Yardımlaşma Platformu altında birleşen yetkililer, 20 günde 3 tır dolusu yardım malzemesi topla

Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman ve Güngören’de faaliyet gösteren 20’nin üzerindeki STK temsilcisi Suriye için bir araya geldi. Güngören Suriye Yardımlaşma Platformu altında birleşen yetkililer, Suriye halkına gönderilmek üzere 3 tır dolusu malzeme topladı. Gönderilecek olan yardım malzemeleri içinde 27 ton un, 6 bin 500 adet battaniye, çocuk maması, süt, süt tozu, ilaç, medikal malzeme, pirinç ve bulgur benzeri kuru gıda, temizlik ve mutfak malzemeleri, 5 bin adet çorap ile bay, bayan ve çocuk giyiminden oluşan konfeksiyon ürünleri bölgeye gönderildi. Pazar günü İdlip’e ulaşması planlanan tırlardaki yardımları ise İHH Dernek temsilcileri dağıtacak.

Akıncılar camii önünde hazır bulunan tırı yetkililer, Güngören Müftüsü Ahmet Ali Genç ve yetkililer yaptığı dualarla uğurladı.

YARDIM YAPANLAR

Hakça Der, Haznedar Kuyulu Cami, Hilal Vakfı, Haznedar Gençlik Derneği, Rize Çayeli Buzlupınar Köyü Derneği, Malatya Kale İlçesi Bent Köyü Derneği, Muş Varto Yardımlaşma Derneği, Trabzon Arsin İlçesi Derneği, İlim Yayma Cemiyeti Güngören Şubesi, 24 Erzincanlılar Derneği, Haznedar Hicret İlim Hizmet Derneği, Trabzon Maçka Kırantaş Derneği, Rize Çayeli Senöz Vadisi Derneği, Akıncılar Cami Derneği, Medhal İlim Araştırma Derneği, Rize Çayeli Çeşmeli Köyü Derneği, Hak-Der Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Günder Kültür Dayanışma Derneği, Beyoğlu Din Görevlileri Derneği, Behram Cansızoğlu İlim Kültür Derneği, Serder-serince Derneği, Diyarbakır Üçpınar Vakfı, Mardin Kızıltepe Derneği, Malatla Kale İlçesi Aluçlular Derneği ve Malatya İkizpınar Köyü Derneği.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.