Halk En Çok Belediyelerden Yararlanıyor

Halk En Çok Belediyelerden Yararlanıyor

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, halkın gündelik hizmetinden en çok yararlandığı kurumun belediye olduğunu söyledi

 Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, Tuzla Belediyesi personeline yönelik “Kurumsal Üyelik” konulu seminerde diyagramlık, sabır ve fedakarlık, kurumsal sadakat, kişisel mesleki gelişim ve bireysel inisiyatif konularında eğitim verdi. Bozlağan, devlet yönetimi konusunda yaşanmış olayları günümüzün şartları ile bağdaştırarak tecrübelerini aktardı. Bozlağan, belediye personelinin halka hizmet fikri, mesleğe bağlılık hissi ve iyi bir belediyeci gözüne sahip olması gerektiğini söyledi.


Halkın gündelik hizmetinden en çok yararlandığı kurumun belediye olduğunu vurgulayan Bozlağan, “Sizler belediye çalışanlarısınız. Sizlerin yürütmüş olduğu hizmetlerin halkın günlük hayatına tesiri o kadar büyük ki. Eğer Tuzla Belediyesi’ni biz bir yıl, bir ay değil, bir hafta kapatmış olsak, bir hafta tatile çıkartmış olsak inanın Tuzla’da salgın hastalıklar başlar. Bir belediyenin çalıştırmış olduğu otobüsün durağa yarım saat gecikmesi, bizim çileden çıkmamız için yeterli olmuyor mu? O gün evde suyun akmaması, bizim çileden çıkmamız için yeterli olmuyor mu? Belediyenin o gün çöpleri toplamaması, vatandaşın rahatsız olması için yeterli olmuyor mu? Peki vatandaş belediyeye karşı niçin bu kadar aceleci oluyor? Çünkü başkan halkın içinden çıkıyor. Meclis üyesi halkın içinden çıkıyor, belediyeyi kendine ait bir kurum olarak görüyor. Belediyeyi kendi içinden çıkmış bir kurum olarak görüyor ve kendisinin bütün gündelik hizmetini de belediye yürüttüğü için belediye hizmetlerini anlık, orada ve dört dörtlük yürütülmesini bekliyor. Onun için biz vatandaşı memnun edecek hizmetleri yürüttüğümüz sürece kendimizi belediyecilik anlamında erdemli kabul edebiliriz. Erdemin şartı bilge olmak değil, erdemin şartı becerikli olmak değil, erdemin şartı üstüne düşeni yapmak. Her kim ki üstüne düşeni yapıyor, işte o kişi erdeme ulaşmış oluyor” dedi.

'Her proje vizyon projedir'

Belediyenin her projesinin insana hizmet ettiğini belirten Bozlağan, “En önemlisinden en önemsizine kadar yürüttüğünüz her proje vizyon projedir. En küçük projeye vizyon proje gözüyle bakamayanlar, en büyük projeyi de gerçekleştiremezler. Onun için belediyenin yaptığı sağlık ocağından tutun 400 yataklı devlet hastanesinin inşasına kadar sorunların çözülmesine, marinadan tutun Aydınlı’da, Orhanlı’da bir sokağın asfaltlanmasına kadar bütün projeler önemlidir. Çünkü bütün projeler insana hizmet için vardır. Halka hizmet için vardır. Halka hizmet de, Hakk’a hizmettir. Biz Cenab-ı Allah’ın bereketinin, rahmetinin nerede olduğunu bilemeyiz. Dolayısıyla da işimize dört elle sarılmak mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

'Tuzla Belediyesi'nde inanılmaz bir ekip ruhu görülüyor'

Prof. Dr. Bozlağan, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve ekip arkadaşlarını tebrik etti. Eğitimci kimliğiyle çok sayıda seminere katıldığını vurgulayan Bozlağan, “Ben Sayın Belediye Başkanımızı öncelikle tebrik etmek istiyorum. Hakikaten İstanbul’da bu şekilde bütün personeliyle Türkiye’nin en güzel yerlerine personelini getiren, onları motive etmek için, onlara vermiş olduğu değeri hissettirmek için, onları bir araya getirip hizmete daha büyük aşkla, şevkle, dört elle sarılmalarını temin etmek için canla başla bu şekilde çalışan çok az belediye var. Tuzla Belediyesi bunlardan biri. Tuzla Belediyesi’nde inanılmaz bir ekip ruhu görülüyor. Personelin gönlündeki güzellik, hizmetlere yansıyor Tuzla’da. Bu bir kültürlenme süreci, bu birlikteliğin, beraberliğin arttırıldığı bir süreç, bir zemin. Buna da ihtiyaç var. Onun için bir akademisyen olarak, bu konuda çalışan bir bilim insanı olarak Sayın Başkanı ve ekibini canı gönülden tebrik ediyorum, kendilerine başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

Seminer, Belediye Başkanı Yazıcı’nın Prof. Dr. Bozlağan’a plaket takdimiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.