Halktan Taksim Projesi'ne Destek

Halktan Taksim Projesi'ne Destek

Taksim Meydanı'nın çehresini değiştirecek "Taksim Yayalaştırma Projesi" vatandaşlardan ve esnaftan da tam not aldı. Projenin yerli ve yabancı turistleri rahat ettireceğini belirten halk, Taksim Meydanı'nın daha da değerlendireceğini söyledi.

 
Halktan "Taksim Projesi'ne" Destek


Taksim Meydanı'nın çehresini değiştirecek "Taksim Yayalaştırma Projesi"  vatandaşlardan ve esnaftan da tam not aldı. Projenin yerli ve yabancı turistleri rahat ettireceğini belirten halk, Taksim Meydanı'nın daha da değerlendireceğini söyledi. 

Projenin Taksim açısından uygun olacağını belirten Levent Arı, "Mesela Sultanahmet Meydanı olsun, diğer yerler olsun trafiğe kapalı olduğu zaman insanlarımız tarafından daha çok değerlendiriliyor. Gelemeyen insanlarımız geliyor. Turistler çok rahat ediyor. Özellikle çocuklu ailelere çok büyük bir rahatlık oluyor. İnsanlar çocuklarını büyük bir rahatlıkla, araba korkusu olmadan rahatlıkla dolaşabiliyorlar" derken, bir başka vatandaş ise, "Bir kısmı kapatılsa daha iyi olur. Çünkü arabanın da geçme ihtiyacı var. Bizim de yolu kullanma ihtiyacımız var. Yayalaştırılması iyi olabilir" şeklinde dile getirdi. 

Esnaflar, projenin  esnafı olumlu yönde olacağını, vatandaşlar için de, kendileri  için de iyi olacağına değinerek memnuniyetleri belittiler. 


TAKSİM YAYALAŞTIRMA PROJESİ NEDİR?


"Taksim Yayalaştırma Projesi" ile Taksim Meydanı'na açılan yollar, 5 ayrı noktada yeraltına bağlanacak ve rampalar halinde meydanı çevreleyecek. 240 günlük çalışma ile Taksim Meydan'ı yepyeni bir çehreye bürünecek. Proje kapsamında Tarlabaşı Bulvarı-Cumhuriyet Caddesi, AKM önü ve Taksim Anıtı çevresinde bulunan araç yolları yeraltına alınacak. Bu şekilde 98 bin metrekarelik alan yayalara bırakılacak ve oteller bölgesi olarak anılan bölgenin İstiklal Caddesi'ne trafik ve yaya erişimi kesintisiz olacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.