Hayata Bağış Derneği İnsan Sevgisi Yürüyüşü

Hayata Bağış Derneği İnsan Sevgisi Yürüyüşü

Hayata Bağış Derneği olarak organ bağışı kültürünün gelişmesi amacıyla 14 Şubat 2013’de ‘Organ Bağışı ve İnsan Sevgisi Yürüyüşü’ gerçekleşecek

Derneğin etkinlikle ilgili açıklaması: "Hiç tanımadığımız insanların hayatını kurtaran fedakarlıklara örnekler arasak ‘organ bağışı’ dışında bir başlık bulmakta zorlanırdık. Bugün, biz bu yazıyı okurken, yürürken, çalışırken, uyurken… organ beklentisiyle günlerini geçiren 20.000’den fazla insanımız var. Organ nakli şansını bulamayan hastalarımız her gün birer ikişer hayatını kaybederken organ bekleme listelerine sürekli yenileri eklenmektedir. Diğer taraftan, ne şekilde ve ne zaman geleceği belli olmayan ölüm her canlının ortak sonu olacaktır. O an gelmeden önce, yakınlarımıza ‘organlarımı bağışlayın’ diyerek vereceğimiz vasiyetimiz, insanlığa bırakacağımız en büyük hediyedir.  Bu bilinçle çıktığımız yolda, karşılıksız, saf ve en yalın haliyle insan sevgisini simgeleyen bu yürüyüşün temasına ‘organ bağışı’ndan daha çok yakışan başka bir konu olamazdı." şeklinde oldu.

Yürüyüş için 14 Şubat Perşembe saat 13:30’da Bakırköy Sahili Yolu’nda Ebuziya Caddesi’nin başlangıcında buluşulup, Özgürlük Meydanı’na kadar yürünecek. Mehretan Takımı'nın da parçalarıyla eşlik edeceği programın ilerleyen saatlerinde farkındalık için çiçek dağıtılıp, balon uçurulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.