Hayvanseverler insan için kan topladı

Hayvanseverler insan için kan topladı

Kızılay ile işbirliği yapan hayvanseverler, Beşiktaş Meydanı'nda kurulan çadırda hem kan bağışında bulundu hem de çevredeki vatandaşları kan bağışına davet etti. Hayvanseverlerin sadece hayvanları sevmediğini vurgulayan bağışçılar, hayvan hakları yasasın

Hayvanseverler, toplumda oluşan "Hayvanseverler sadece hayvan sever" olgusunu değiştirmek için Kızılay ile birlikte Beşiktaş Meydanı'nda kan bağışı organizasyonu başlattı. Meydanda kurulan çadırda birçok hayvansever kan verirken, çevredeki vatandaşları da kan vermeye davet etti. Kan verme işlemi sırasında hayvan haklarına da dikkat çeken hayvanseverler, hayvan hakları yasasının yeniden gözden geçirilmesi için siyasilere seslendi. 

Hayvanseverler adına yapılan açıklamada, "Burada kan verme organizasyonu gerçekleştirdik. Toplumda yanlış bir algı var. 'Hayvanseverler sadece hayvan sever' olgusu yanlış, biz insanları da seviyoruz. Bugün de bu olguyu değiştirmek için böyle bir kampanya gerçekleştirdik. Aynı zamanda hayvan hakları yasasına dikkat çekmek için buradayız. Bu yasayla hayvanları dağa ormana götürme söz konusu bu çok yanlış, tekrar yasa gözden geçirilmelidir." 

Türk Kızılayı Genel Başkanvekili Hasan Karahan da, "Hayvanseverler böyle bir organizasyonda bizimle birlikte olmak istedi. Meclis'te görüşülmek üzere olan hayvan hakları yasası var. Hayvansever kardeşlerimiz hassasiyet gösteriyor. Dolayısıyla bu hassasiyeti ilgililere duyurmak ve bunu duyururken de hayvanları ne kadar seviyorlarsa insanlara olan sevgilerini de göstererek bütün canlıları ne kadar sevdiklerini gösteriyorlar. Türk Kızılayı olarak zaten afetlerde hayvanlara çeşitli yardımlar yapıyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.