Heybeliada’nın Yüreği Yandı

Heybeliada’nın Yüreği Yandı

Heybeliada Çamlimanı’nda saat 14:00 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangına itfaiye ekipleri ve mahalle afet gönüllülerinin yanı sıra ada halkı da müdahale etti.

Heybeliada Çamlimanı’nda çıkan yangına itfaiye ekipleri, Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) ve Heybeliada sakinleri müdahale etti. Yangın söndürme çalışmaları helikopterlerle havadan da desteklendi. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan yangın yaklaşık dört saatte söndürülebildi. Denize girdikleri sırada yangını fark eden adalılar olay yerine koştu.



Piknikçi ateşi mi sabotaj mı
Heybeliada Çamlimanı’ndaki yangının çıkış nedeninin piknikçilerin yaktığı ateş olduğu iddia edildi. Adalar Orman Bölge İşletme Şefi Yüksel Özcan ise olayla ilgili şunları söyledi: “Çamlimanı’nda 2,5 hektarlık bir alan yandı. Saat 14:00 sıralarında çıkan yangın yaklaşık 4 saatte söndürüldü. Yangın alanında soğutma çalışmaları sürüyor. Yangın alanından 4 kişi kaçarken görüldü bu nedenle olayın sabotaj olduğu düşünülüyor. Emniyete haber verildi, olayla ilgili incelemeler sürüyor.”



Adalılar tepkili
Adalar’a hafta sonları gelen ziyaretçilerin ağaç diplerinde ateş yakmasına ada sakinleri tepki gösterdi. Yangının söndürülmesine yardım eden adalılar bu duruma çözüm getirilmesini, piknik için ateş yakanların piknik alanları haricine bırakılmamasını istediler. Olay yerine gelen Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu’na da tepkilerini dile getiren adalılar bir süre daha kızgınlıklarını bağırarak sürdürdüler.

Çocuklar telaşlandı
Türk Kızılayı Gençlik Kolları Kampı’ndaki çocuklar yangın nedeniyle araçlarla uzaklaştırıldı. Türk Kızılayı Gençlik Kolları Kampı Müdürü Buket Öcalan şöyle konuştu: “Yangın alanına çok yakın olduğumuz için telaşlandık. Risk almayalım diye çocukları bu bölgeden uzaklaştırdık. Yangının söndürülmesinin ardından çocukları geri getireceğiz.” Öte yandan Kızılay Gençlik Kolları Kampı ekibi yangına müdahale edenlere ayran ve su dağıttı.



17 sene sonra tekrar yandı
1995 yılında çıkan yangında da aynı bölgenin yandığını ifade eden adalılar elleriyle diktikleri ağaçların yandığını görmenin çok üzücü olduğunu dile getirdiler. 25 Şubat 1995’te “Deniz Lisesi ve Heybeliadalılar Derneği Ormanı” olarak adlandırılan bu orman 17 sene sonra bugün tekrar yandı.


Haber ve fotoğraflar: Rukiye AY
İnternet Editörü


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.