Hırsızlar Beşiktaş ve Şişli'yi mesken tuttu

Hırsızlar Beşiktaş ve Şişli'yi mesken tuttu

İstanbul’da kadınlardan oluşan bir organize hırsızlık çetesi, kafeterya ve restoranlardaki turistlere dadandı.

İstanbul’da son dönemde kadın hırsızlar, özellikle Beşiktaş Ortaköy ve Şişli’de kafeterya ve restoranları mesken tuttu. Şişli’de bir restoranda yemek yiyen bir kadının çantasını çalan yaşları 18’den küçük 3 hırsızın suç kaydının kabarık olduğu görüldü.
 

BİRİ MÜŞTERİYİ OYALADI DİĞERLERİ ÇALDI
 

Beşiktaş Ortaköy’de 27 Temmuz günü saat 16.00 sıralarında bir büfede yaşanan olayda, büfe çalışanı gibi gelen genç bir şahıs, müşterilerin yanına gelerek dikkatlerini dağıttı. O esnada iki kadın devreye girerek, müşterilerin yanındaki sandalyeyi oynatırken diğeri de fotoğraf makinesini çaldı. Hırsızlığı gerçekleştiren şahıslar büfeden hızla uzaklaşırken, soyulan kadın olayı kısa sürede fark etti. Kadın olayın şokuyla hırsızların peşinden koştu ama hiç birine ulaşamadı.
 

TELEFONLA KONUŞUYOR GİBİ YAPARAK ÇANTAYI ÇALDI
 

Diğer bir hırsızlık olayında da, kadın hırsız, müşteri gibi gelerek bayan turistlerin yanına oturdu. Masanın kenarındaki çantayı çalmayı kafasına koyan hırsız, cep telefonunu çıkartarak konuşuyor gibi yaptı. Doğal hareketler sergilediğinden ötürü kimsenin şüphelenmediği hırsız, yavaş yavaş süzülerek kimseye hissettirmeden turistin çantasını çaldı. Arkasına bile bakmadan uzaklaşan kadın hırsız kayıplara karıştı. Çantası çalınan genç kadın durumu fark edince şoka girdi. Son derece üzgün olan turist kafilesi polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Polis, kadın hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.
 

YAŞLARI 18’İN ALTINDA
 

Olay, Şişli’de 30 Temmuz günü saat 19.30 sıralarında bir restoranda meydana geldi. Yaşları 18’in altında olan ve hırsızlıktan kaydı bulunan B.A (13), B.Ö (17) ve G.K (18), hırsızlık yaparken yakalandı. Yaşları küçük olduğu için her defasında serbest bırakılan 3 küçük hırsızın bu sefer hedeflerinde yemek yiyen bir kadın vardı. Kadının çantasını çalmak için hırsızlardan biri güvenlik kamerasının önünde durdu, diğer hırsız yerinden kalkan arkadaşının çantasını alarak onu perdeledi. Masadan en son kalkan hırsız, yan masada oturan kadının çantasını çaldı. Hırsızlığı gerçekleştiren 3 küçük hırsız hızlıca olay yerinden uzaklaştı. Polis ekipleri tarafından yakalanan ardından serbest bırakılan B.A’nın hırsızlık suçundan 50, B.Ö’nün 60, G.K’nın 8 suç kaydı olduğu belirlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.