Hırsızlık Çetesine Yönelik Operasyon

Hırsızlık Çetesine Yönelik Operasyon

Hırsızlık çetesine yönelik düzenlenen operasyon polis kamerasıyla görüntülendi

 Hırsızlık çetesine yönelik düzenlenen operasyon polis kamerasıyla görüntülendi. Zanlıların, çaldıkları araçla polis kontrolüne takılınca delil bırakmamak için iki aracı benzin döküp yaktıkları öğrenildi. Yunanistan'a kaçmaya çalışan çete üyelerinin sınırda Yunan polisinden dayak yeyince geri döndükleri ortaya çıktı. 

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da çok sayıda eve giren ve araç çalan hırsızlık şebekesine yönelik polis çalışma başlattı. 6 aylık takibin ardından çeteye yönelik Sultanbeyli, Sancaktepe ve Çekmeköy'de operasyon düzenlendi. Özel harekat polislerinin destek verdiği operasyon polis kamerasıyla da görüntülendi. Operasyonlarda 24 kişi yakalanırken, çete üyelerin evlerinde yapılan aramada 4 adet çalıntı araç, 2 tabanca, bir adet kuru sıkı M-16, 4 LCD ekran televizyon, 35 cep telefonun yanı sıra çok sayıda elektronik eşya ele geçirildi. 


Zanlıların çaldıkları araçları sahiplerine 3 bin ile 5 bin TL arasında geri satmaya çalıştıkları öğrenildi. Şüphelilerin 12 evden hırsızlık, 13 evden oto hırsızlığı, 2 işyerinden, 7 oto plaka hırsızlığı, 25 otodan hırsızlığı, 1 adet evden hırsızlığa teşebbüsle suç örgütü kurmak ve örgüte üye olmak suçundan poliste 61 suç kaydı bulunduğu öğrenildi. Çete üyelerinin Kurban Bayramı'nda da satmak amacıyla 4 inek çaldıkları belirtildi. 


Çete lideri G.P.'nin, 5 yıl kesinleşmiş cezası bulunan çete üyeleri C.K. ile A.I.'yı yakalanmamaları için Yunanistan'a kaçırmaya çalıştığı öğrenildi. İddiaya göre, şüpheliler, sınır kapısında Yunan polisine yakalandı. Yunan polisinin kazma ve kürekle dövdüğü zanlılar ülkeye geri dönmek zorunda kaldı. Dayak yiyen şüphelilerin, "Yunan polisi kazma kürekle bizi dövdüler" dedikleri öğrenildi. 


Öte yandan çete üyelerinin çaldıkları iki otomobille Sultanbeyli'de polis kontrolüne takıldıkları öğrenildi. Polisle kovalamacaya giren zanlıların, çaldıkları iki aracı delil bırakmamak için Kocaeli'de benzin dökerek yaktıkları ortaya çıktı. 


Operasyonun ardından polisin ele geçirdiği 22 araç sahiplerine teslim edildi. 61 olaydan suç kaydı bulunan çete üyeleri adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.