Hurda araçların her birinde başka dram

Hurda araçların her birinde başka dram

Sökülmek için sıra bekleyen araçlardan birisinin hız kadranı 160’da takılı kalmıştı. Anlaşılan kaza, aşırı hız ve dikkatsizlik yüzünden meydana gelmiş. Perte çıkarılıp hurdalığa getirilen bu aracın hikayesini daha hüzünlü kılan ise içindeki ailenin çoluk-

Burası, yaşını doldurmuş ya da geçirdiği kaza sonrası kullanılamaz hale gelmiş araçların sökülüp yeniden ekonomiye kazandırıldığı yerlerden biri. Oto geri dönüşüm işlerinin yapıldığı bu yer İstanbul Avrupa yakasındaki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunuyor. İşleticisi, İstanbul Sınırlı Sorumlu Oto Geri Dönüşüm İşletme Kooperatifi. Dükkanlarda en lüksünden orta hallisine, kaza geçirmiş her marka araca rastlamak mümkün. Bilenler, yedek parça teminini buradan yapıyor, çünkü piyasaya göre bir miktar ucuz. 

Sistem şöyle işliyor: Kaza yapan araç çekiciye yüklenerek parçalanacağı dükkanın yolunu tutarken, sahibi kooperatifin bürosunda aracının trafikten men işlemlerini yaptırıyor. Kooperatif yetkilileri, belgeleri emniyete ileterek aracın hurdaya ayrılması işlemini başlatıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sisteminden kontrol edildikten sonra aracın trafikten ilişiği kesiliyor. Bu arada söküm tesisine getirilen araç, ustalar tarafından incelemeye alınıyor ve hasar durumu tespit ediliyor. Yedek parça olarak kullanılabilecek kısımlar, büyük bir itina ile sökülüyor. Kalanı ise hurdaya ayrılıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.