Hüseyin Sermet, Monet için çalacak

Hüseyin Sermet, Monet için çalacak

Sakıp Sabancı Müzesinde düzenlenen Monet Sergisi'nde “Gece Vardiyası Konserleri" çerçevesİnde 25 Aralık'ta Türkiye’de müzik alanında yetişmiş en yetenekli ve başarılı sanatçılardan biri olan piyanist ve besteci Hüseyin Sermet konuk oluyor.

Türkiye’de müzik alanında yetişmiş en yetenekli ve başarılı sanatçılardan biri olan piyanist ve besteci Hüseyin Sermet, klasikten caza uzanan geniş repertuarı ve otuz yılı aşkın süredir imza attığı çalışmalarıyla gücünün zirvesinde olan bir sanatçı. 

Hüseyin Sermet bugüne kadar Güney Amerika’dan Avrupa’ya ve Uzak Doğu’ya uzanan geniş bir coğrafyada dünyanın en önemli orkestraları ve müzisyenleriyle çalıştı. Bu orkestralardan bazıları Londra Filarmoni, Royal Filarmoni, Orchestre de Paris, Tokyo, Shanghai, Detroit, NHK ve Bayerischen Rundfunks Senfoni Orkestraları'dır. Lorin Maazel, Antal Dorati, Vladimir Jurowski, Semyon Byckov, Lawrance Foster ve David Robertson gibi seçkin şeflerin yanı sıra Krzysztof Urbański, Pablo Heras-Casado, Xian Zhang ve James Gaffigan gibi genç neslin öne çıkan isimleriyle de çalışan Hüseyin Sermet’in oda müziği partnerlerinden bazıları ise Mstislav Rostropovich, Renaud ve Gautier Capucon, Maria Joao Pires ve Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü olmustur.

Profesyonel çalışmalarının yanı sıra genç sanatçılarla çalışmak ve pedagog olarak onların eğitimine katkıda bulunmak Hüseyin Sermet’in değişmez bir tutkusu olmuş; Türkiye’de, Fransa’da ve Japonya’da ustalık sınıfı dersleri vermiştir. Eylül 2010’da Japon NHK televizyonu tarafından çekimleri Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleşen ustalık sınıfı dersleri, o sene Japonya’da on beş bölümlük programlar halinde yayınlanmıştır.

HARİKA ÇOCUK

1955 İstanbul doğumlu olan Hüseyin Sermet, küçük yaşta başladığı müzik eğitimini Ankara Devlet Konservatuvarı ve ardından devletin sağladığı "Harika Çocuk" bursuyla Paris Konservatuvarı ve Ecole Normale de Musique de Paris'te sürdürdü. Türkiye’de Ferhunde Erkin, Ulvi Cemal Erkin ve Ahmet Adnan Saygun ile çalışan Sermet, Paris’te Alfred Cortot, Thierry de Brunhoff, Nadia Boulanger ve Maria Curcio gibi değerli isimlerin öğrencisi oldu. Oliver Messiaen ile devam ettiği bestecilik eğitimi sırasında bestelediği "Yaylı Çalgılar Dörtlüsü" ile bu alanının en saygın ödüllerden biri kabul edilen Lilly Boulanger Ödülü'nü aldı. İlk büyük eseri "Réminiscenes 1 - Çamlıca Yolunda"nın prömiyeri 1997 yılında Emperi Festivali'nde yapıldı ve France Musique'den canlı yayınlandı. Bunu 2004'te Tokyo Senfoni Orkestrası'nın sipariş ettiği "Rüya ve Kabus" ve 2006'da İş Sanat'ın sipariş ettiği "Heykeller I" izledi. "Réminiscenes II – Az Kaldı Bayram Ola"nın dünya prömiyeri ise 2012 Mayıs ayında Cemal Reşit Rey'de gerçekleşti. 

Hüseyin Sermet'in "Naive", "Harmonia Mundi" ve "Erato" etiketli kayıtları Diapason d'Or ve Choc du Monde de la Musique gibi uluslararası alanda çok saygın ödüller kazanmıştır. Bu çalışmalardan bazıları Charles Valentin-Alkan'a ithaf edilmiş üç kayıt, Ravel'in solo piyano eserleri, Maria Joao Pires ile kaydettiği Schubert'in dört el için yazılmış piyano eserleri, Liszt'in son dönem yapıtları ve Si Minör Sonatı’dır. Evrensel boyutlu bir sanat dalında Türkiye'nin temsil edilmesindeki üstün başarıları nedeniyle Boğaziçi ve Marmara Üniversiteleri tarafından fahri doktora ve 1991 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından Devlet Sanatçısı unvanı verilmiştir. Yıllar içinde sahip olduğu birçok saygın ödülün en sonuncusu 40. İstanbul Müzik Festivali tarafından verilen Onur Ödülü’dür.

Bilet Fiyatları 

1. Kategori - 112.00 TL 
2. Kategori - 89.00 TL 
3. Kategori - 67.00 TL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.