"Huzuru şükürle yakalayın"

"Huzuru şükürle yakalayın"

“Esra Ceyhan’la Kadın Buluşmaları” programına katılan Psikolog Mehtap Kayaoğlu dinleyecilere, “Sabah kalktığınızda nefes alabiliyorsanız, şükredin. Bu size iyi gelecektir. Huzuru şükürle yakalayın” tavsiyesinde bulundu.

Esenler Belediyesi’nin her ay farklı bir konu ve konukla düzenlediği “Esra Ceyhan’la Kadın Buluşmaları”nın bu haftaki konuğu Psikolog Mehtap Kayaoğlu’ydu.  Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Aile içi İlişkiler” konulu programa, Esenlerli kadınlar yoğun ilgi gösterdi.  Esra Ceyhan’ın moderatörlüğünde düzenlenen programda Kayaoğlu’na sorularını yönelten kadınlar,  “Aile İçi İlişkiler” konusunda bilgiler edindi.

OLAYLARA DIŞARIDAN BAKIN
Üzücü bir olaya dışarıdan bakmanın çok önemli oluğunu belirten Kayaoğlu, “Moraliniz bozuk, ancak tavsiye alacağınız bir kimse yok. Yaşadığınız problem sizin olmasaydı, başka bir kimse yaşasaydı, siz o kişiye ne tavsiye ederdiniz?  Aradaki meseleyi kavramak çok önemli, dışarıdan bakmak budur” dedi.

KENDİNİZİ İMTİHAN EDİN
Kanser hastalarının hayatı, sağlıklı insanlara göre daha doya doya yaşadıklarını kaydeden Kayaoğlu, “Hepsinin ortak söylediği şey şu; kanser olmadan önce hayatta bin tane problem var, kanser olduktan sonra bir tane problem var; o da hayatta kalmak. Hayatta kalmanın dışında hiçbir problemi dert etmiyorlar.”  Kayaoğlu, “Daha ağır hastalıklarla imtihan olmadan kendinizi duygusal olarak imtihan edebilirsiniz” tavsiyesinde bulunarak, şükretmenin de önemine değindi. Kayaoğlu, “Sabah kalktığınızda nefes alabiliyorsanız, uyanabildiyseniz şükredin. Bu size iyi gelecektir. Huzuru şükürle yakalayın” dedi.

BAKIŞ AÇINIZ OLUMLU OLSUN
Psikolojik açıdan bakıldığında problem diye bir unsur olmadığını söyleyen Kayaoğlu, “Problem dediğimiz şey, kişinin vakaya yüklediği anlamdır” dedi. Konuşmasını verdiği örneklerle sürdüren Kayaoğlu, “Diyelim ki, elimizdeki kalem yere düştü ve kırıldı. Eğer ben kalemin yere düşmesini problem olarak algılıyorsam, dünyanın en üzgün insanı benim. Ancak ‘kalem yere düştü, ben de eğilip alabilirim’ diye bakıyorsak, bu bizim için problem değildir” şeklinde konuştu. Olaylara karşı insanın bakış açısının önemini vurgulayan Kayaoğlu, işleri ters gidip iflas ettikten sonra intihar eden insanların olduğu gibi, ‘Olsun bunu ben kazandım, yine kazanırım’ diyenlerin de varlığını belirterek, “Bu tamamen sizin bakış açınız ile alakalı” dedi. Dinleyenlerden gelen soruların cevaplanmasının ardından moderatör Esra Ceyhan, Psikolog Mehtap Kayaoğlu’na günün anısına bir plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.