İDO - TUZLA İSKELESİ, HANGİ AKP BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCINA KİRALANDI

İDO - TUZLA İSKELESİ, HANGİ AKP BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCINA KİRALANDI

İDO - Tuzla iskelesi, talep olamadığı iddiasıyla kapatılarak AKP İlçe Yardımcısı Sırrı Kaya’ya kiralandı. Kaya ise AKP İlçe ve İl Başkanlarının izniyle, iskeleyi işlemeye açtı.

Hizmete girdikten 6 ay sonra talep olmadığı gerekçesiyle kapatılan İDO – TUZLA  iskelesi. Bir süre atıl durumda kaldıktan sonra özelleştirildi ve bir yıl sonra 12 Haziran 2012’de AKP Tuzla İlçe Başkan Yardımcısı Sırrı Kaya’ya teklif usulü 5 yıllığına kiralandı. Kaya ise, iskeleyi denizin ortasında bir kafe-restoran haline getirerek işletmeye açtı.

Kaya, yaptığı açıklamada “ Teklif vermeden önce AKP Tuzla İlçe Başkan’ından ve İstanbul İl Başkanından izin istedim – Etik olarak herhangi bir şey yok, sen işletmecisin – diyerek izin verdiler bende aylık 10 bin tl vererek burayı kiraladım. 1 milyon lira da tadilat masrafı yaptım “ diye konuştu. Zararda olduğunu iddia eden Kaya, “ Masraflarım ödenirse, isteyene devretmeye hazırım” dedi.

Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Nursen Temizel ulaşımın Tuzla’da ciddi bir sorun olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu. “ Tuzla’nın nüfusu 200 bini geçti. Tren seferleri, hızlı tren inşaatı nedeniyle iptal edildi. Tuzlalılar İstanbul ‘a gidip gelmeleri adeta işkenceye dönüştü. Yetkililer Tuzlalıların ulaşımını kolaylaştıracaklarına ve deniz ulaşımına sevk edeceklerine iskelemizi işletmeye açtılar. Deniz ulaşımına darbe vuruldu. En kısa zamanda bu yanlıştan dönülmesi gerekir” şeklinde açıklamada bulundu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.