İDO'dan 'şarap' özrü

İDO'dan 'şarap' özrü

İstanbul’da Adalar’a 4 şarap şişesi götürmek isteyen bir kadının, İDO görevlileri tarafından engellendiği iddia edildi, İDO özür diledi.


Kabataş’tan Burgazada’ya gitmek isteyen bir yolcunun, çantasında şaraplar bulunduğu gerekçesiyle İDO görevlileri tarafından engellendiği öne sürüldü.

Yolcunun kendi misafiri olduğunu belirten ünlü gurme Vedat Milor, şöyle dedi: "İDO’dan içeri almıyorlar şarap var diye. Üstelik de oradaki görevli kızcağıza bağırıp onu azarlıyor. Suudi Arabistan ya da İran’da mıyız kardeşim? Yasak mı evine şarap götürmek? İsteyen İstanbul’da alışveriş yapıp dönüşte evine yiyecek-içecek götüremez mi? Büyükşehir, İDO’yu yeni sahiplerinden daha iyi yönetiyordu.”

İDO’DAN ÖZÜR
İDO’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, alkollü içkilerin taşınması konusunda herhangi bir yasak bulunmadığı bildirildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldığı vurgulanan açıklamada, söz konusu yolcudan da özür dilendi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Adalar’a gitmek üzere İDO Kabataş Deniz Otobüsü İskelesi’ne gelen bir yolcumuzun, yanında bulunan dört şişe şarapla gemiye binmesine bir güvenlik görevlisince izin verilmediğine ilişkin haberler kamuoyuna yansımıştır. İDO’nun alkollü içkilerin kapalı şişelerinde taşınmasıyla ilgili kısıtlayıcı bir düzenlemesi bulunmamaktadır. Söz konusu haberle ilgili araştırma başlatılmış olup, güvenlik görevlisinin tutumu güvenlik amirliğimiz tarafından incelenmektedir. Yaşanan bu olay nedeniyle mağdur olan yolcumuzdan özür dileriz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.