İlmek ilmek okul dokuyor

İlmek ilmek okul dokuyor

Önce özürlü oğlunu kazada, sonra eşini böbrek hastalığından kaybetti. Sevim Muratlı sattığı nadide parçaların gelirini oğlu adına okul yaptırmakta kullanacak

Sabah gazetesinin haberine göre Down sendromlu oğlunu 13 yıl önce kazada kaybeden, birkaç yıl sonra da böbrek hastası eşini kaybeden Sevim Muratlı, bir arkadaşının önerisiyle terapi amaçlı nakış yapmaya başladı.
Aralarında nadide parçaların da bulunduğu nakışları birkaç ilde sergileyen Muratlı, yaptığı nakış ve el işlerini ile 2 evini satıp, oğlu adına memleketi Adana'da okul yaptıracak. Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşme yapan Muratlı, "Arsayı belediye tahsis edecek.

Okulun maliyeti 1 milyon 500 bin lirayı buluyor.
Yaptığım nakış ve el işlerinden 500 bin lira gelir bekliyorum. 2 tane evim var. Onları da satıp, bu okulu yaptıracağım. Okulun bir bölümü ilkokul, bir bölümü ise eğitilebilecek engelliler için olacak. Her şey oğlum için" dedi.

THY'den emekli olan Sevim Muratlı, tek evladı olan Down sendromlu Oğuzcan'ı 13 yıl önce 14 yaşında iken bir trafik kazasında kaybetmişti. Evlat acısı yaşayan Sevim Muratlı birkaç yıl sonra ise eşi Hasan Muratlı'yı böbrek yetmezliği nedeniyle kaybetti.
Oğlu ve eşinin ölümünün ardından büyük üzüntü yaşayan Sevim Muratlı, uyku sorunu ve dikkat bozukluğu yaşadı. Bir arkadaşının sayesinde nakış işine başlayan Muratlı, "Yaptığım işler arasında nadide eserler var. Onları yurt dışı ve Türkiye'de satacağım. Okulun bir bölümü ilkokul, bir bölümü ise eğitilebilecek engelliler için olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.