İmamoğlu ile Taksiciler Odası arasında 6 bin taksi tartışması

İmamoğlu ile Taksiciler Odası arasında 6 bin taksi tartışması

İmamoğlu, Taksiciler Odası yöneticilerinin "Taksileri bize satın?" teklifine "Niye satacağım sana, mecbur muyum?" dedi daha sonra tartışmanın alevlenmesiyle İmamoğlu, "Sesini yükseltme lütfen" dedi

İstanbul  Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, taksi temsilcilerini kabul etti. İBB'nin kiralamayı düşündüğü 6 bin taksi konusunun ele alındığı toplantıda, İmamoğlu ile taksi temsilcileri arasında tartışma yaşandı.

"SANA PLAKA SATMAYA MECBUR MUYUM?"

Toplantıda bir taksi temsilcisinin "Neden taksi kiralamayı düşünüyorsunuz?" sorusuna İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Niye satacağım sana? Sana plaka satmaya mecbur muyum? İBB olarak hizmet kalitesini kontrol edeceğim. Benim vatandaşım" diyerek karşılık verdi. 

"SESİNİZİ YÜKSELTMEYİN"

Daha sonra temsilcinin "Belediye daha İETT'yi kontrol edemiyor" sözlerine sinirlenen İmamoğlu, "Sesinizi yükseltmeyin" dedi. 6 bin tane otobüsü tek kalemde yönetmek için İBB Meclisi'ne karar aldırttığını belirten İmamoğlu, "Ben 'Bir otobüs 70 bin lira kazanacak, diğer otobüs orada açıklıktan ölecek' gibi şeylere karşıyım. Tek standarda getirdik, hepsini kiraladık. Personeli de bize ait. Otobüs sahibine plakasının kirasını ödeyeceğiz. Biz bütün sorumluluğu üstümüze aldık. Nasıl idare edemiyoruz? Tam aksine idare edecek sistemi kurduk" ifadelerini kullandı.

6 BİN YENİ TAKSİ TEKLİFİ REDDEDİLDİ

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 6 bin yeni taksi teklifi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) yapılan oylama ile alt komisyona havale edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum