İmamoğlu: Kimseye ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılamaz

İmamoğlu: Kimseye ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılamaz

Sulukule’nin eski evlerinin bulunduğu iki bölge arasına yıllar önce konulan demir kapılar ve tel örgüler, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla İBB ekipleri tarafından kaldırıldı.

İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Sulukule’de 2006’daki Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan evlerin yerine lüks konutlar inşa edildi. Konutların bulunduğu yer ile Sulukule’nin eski evlerinin bulunduğu iki bölge arasına yıllar önce demir kapılar ve tel örgüler çekildi, güvenlik konuldu. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekram İmamoğlu'nun talimatı ile demir kapılar ve tel örgüler İBB ekipleri tarafından kaldırıldı. Demir kapıların kaldırılmasını İmamoğlu sosyal medya hesabından “Bu şehirde kimseye 2. sınıf vatandaş muamelesi yapılamaz” sözleriyle duyurdu.

İstanbul, Fatih ilçesinde bulunan Sulukule’de lüks evlerle diğer evler arasında kurulan demir kapılar ve güvenlik kulübeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kaldırıldı.

2006’daki Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm kapsamında Sulukule’de yıkılan evlerin yerine lüks konutlar inşa edilmişti. Lüks konutların bulunduğu yer ile Sulukule’nin eski evlerinin bulunduğu iki bölge arasında demir kapılar örülmüş kapı önlerine de güvenlik konulmuştu.

Yıllardır örülü kalan bu demir duvarlar İBB ekipleri tarafından kaldırıldı. Demir kapıların kaldırılmasını İmamoğlu sosyal medya hesabından duyurdu. İmamoğlu “Sulukule'de yeni yapılan sitelerle mahallenin kadim sakinlerini birbirinden ayıran kapıları ve demir telleri kaldırdık. Bu şehirde kimseye 2. sınıf vatandaş muamelesi yapılamaz” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.