İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Kanal İstanbul’ yanıtı

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Kanal İstanbul’ yanıtı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı’nın Kanal İstanbul ile ilgili “İsteseniz de istemesiniz de biz bu projeyi yapacağız. Yazın temelini atıyoruz” açıklamalarına yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemerburgaz'daki İSTAÇ Odayeri Katık Merkezi'ndeki Fide Üretim Merkezi'nde katıldığı etkinliğin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında  yaptığı “İsteseniz de istemeseniz de yapacağız. Kanal İstanbul’un temelini yazın atacağız” açıklamasıyla ilgili soruları yanıtladı. Talihsiz açıklamalara devam edildiğini söyleyen İmamoğlu “İstanbul'da ne yazık ki büyük bir ihanet projesiyle alakalı ısrara devam ediliyor. Gayrı milli bir projedir. Bir beton kanalıdır. Başka hiçbir şey ifade etmemektedir. Bu gayri milli projenin yapılmaması için de sonuna kadar mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz” dedi.

“GELİN HAFTA SONU BAŞLAYIN”

“İsteseniz de istemeseniz de yapacağız, yaz sonu başlıyoruz” gibi açıklamaların psikolojik olarak sorgulanması gerektiğini belirten İmamoğlu “Hiç hoş bir psikoloji değil. Vatandaşı yok sayan, vatandaşın parasını yok sayan bir anlayışı anlamak mümkün değil. Ve bu kadar açıklamaya gerek yok. O zaman gelin bu hafta sonu hemen kazmayı vurun başlayın yani. Şaka gibi. Milletimizin başka dertleri var” diye konuştu.

“ÖNCE VATANDAŞIN DERDİNİ ÇÖZÜN”

İmamoğlu “Madem paramız var 31 Mart'ta kısa çalışma ödeneği neden sona erdi?” diye sorarak “Vatandaş, kaderiyle baş başa bırakıldı. Vatandaşımız, işletmeler ne yapacağını bilmiyor. Milyonlarca insanımız işsiz kalacak. Madem bu kadar paramız var, 65 milyar dolarlık bir yatırımı gözünü kesiyor, önce vatandaşın derdini çözün. Hastalıkla mücadele ediyoruz, sıkıntılarla mücadele ediyoruz. O bakımdan bu beton kanal sürecine dair bu ısrarı anlamak mümkün değil” dedi.

“AF DİLEYEREK KURTULAMAZSINIZ, HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERİRSİNİZ”

Erdoğan'ın tehdit olarak nitelediği  müteahhitlere yönelik “2023'te bu ülkeyi Millet İttifakı yönetecek. Projeyi iptal edecek, garantiniz var mı” açıklamasının da arkasında olduğunu söyleyen İmamoğlu “Efendim, ‘vatandaşımız bizi affetsin', ‘eyvah ihanet ettik, aldatıldık' gibi cümlelerin geçmişte olduğu gibi gelecekte de bizim için hiçbir kıymeti yoktur. İnşallah birkaç sene sonra bu ülkenin yönetimi aklı başında derli toplu liyakat esaslı bir sürece kavuşacaktır. Bugün bu işin peşinde koşanlar; gelecekte af dilemeyle kurtulamayacaktır. Hukukun önünde hesabını verirler. Bugün bu işe para vermenin peşinde koşanlar ya da ‘ihaleydi, ne yapalım biz de almaya çalıştık' diyenler sadece basit bir şekilde süreçten sıyrılamazlar. Vatandaşın bu kadar karşı çıktığı bir meseleye hukukun önünde hesap verirler, ama ulusal ama uluslararası düzeyde. Sektörlere ben uyarımı yapıyorum. Bu uyarımı da İBB Başkanı olarak değil; vatandaş Ekrem İmamoğlu olarak yapıyorum. Benim vatandaş olarak buna hakkım var” dedi.

“ARTIK KİMSE İSTANBUL'A İHANET EDEMEZ”

İstanbul'un kaynağının heba edilmesini istemediklerini dile getiren İmamoğlu “O bakımdan artık kimse İstanbul'a artık ihanet edemez. Etmemesi için de vatandaş bizleri seçti 2019'da. Bunu anlamayıp ısrarlı cümleler kuranların da psikolojik olarak incelenmesi gerekiyor” diye konuştu. İmamoğlu vatandaşları revize edilerek tekrar askıya çıkarılan Kanal İstanbul planlarına da itiraz etmeye çağırdı. Planlara daha önce de itiraz ettiklerini hatırlatan İmamoğlu “Hukukun bu konuda ‘lay lay lom' yapmasına asla tahammülümüz yok. Bilirkişi raporlarında yapılan müdahaleleri de biliyoruz, hiç hoş değil. Neresinden tutsanız elinize geliyor” dedi.

“O ARAZİLERİ ALMAYA HAZIRIZ”

İmamoğlu, Kanal İstanbul güzergahında tarım arazileri satın alıp konut yapmayı planlayanlara da şöyle seslendi:

* İBB olarak, tarım arazisi olarak aldıkları yerin yine tarım arazisi olarak İBB'ye sattıkları takdirde aynı paradan almaya hazırız. Milletin malıdır, tarım arazisidir.

* 135 milyon metrekarelik alandan bahsediyorum. Bir hat çizmişler, ‘buraya 1 milyonluk kent yapacağız' diyorlar. İstanbul'un ne zaman bir çizgiyle belirlendiğini görmüşsünüz. Bu, öyle bir taşar gider ki tüm Trakya'yı tehdit eden bir çalışmadan bahsediyorum. Bırakın şu kanal sevdasını. Bu çılgınlık.

* Bu sevda, bu  rant neden? İstanbul'un buna ihtiyacı yok. Benim bu söylediklerime, bugün buna ısrar koyanların çocukları, torunları yıllar sonra bize dua edecek ‘Allah sizden razı olsun ki iyi ki bunu engellediniz' diyecekler. Biz görevimizi yapacağız.

MONTRÖ BİLDİRİSİ YORUMU: ÜLKEMİZİN DERİN SORUNLARI VAR

Darbe tartışmalarına neden olan emekli amirallerin Montrö Bildirisi ile ilgili değerlendirmesi sorulan İmamoğlu “Ülkemizin derin sorunları var. Özellikle, yoksulluk ve pandemi çok can yakıyor. Özellikle bu gündemleri şu anda çözmesi lazım. Teknik anlamda birçok konuyla ilgili zaten fikrimiz biliniyor. O gün ortaya konan tavır ve süreçle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi, kurumum gereken açıklamayı yaptı. O beyanlar bizim de beyanımızımdır” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.