İnönü’nün haberi olmadığı Sarıgül’ün ihalesini Şişli Gazetesi iptal ettirtti

İnönü’nün haberi olmadığı Sarıgül’ün ihalesini Şişli Gazetesi iptal ettirtti

Şişli Belediyesi’ni kimin yönettiği tartışılırken Mustafa Sarıgül tarafından yaptırılacak olan; Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün ve Kültür Müdürlüğü’nün bağlı olduğu A.Emir Sarıgül’ün dahi haberi olmadan, milyonlarca liraya mal olacak olan, 1.Şişli

 ŞİŞLİ GAZETESİ BİR SKANDALI DAHA ENGELLEDİ

Şişli Gazetesi vesilesiyle bir skandalın daha yaşanmasına engel olundu. Şişli’de yapılacağı istihbaratını aldığımız günden bu yana yaptığımız amansız araştırma ve soruşturma sonunda nihayet; Şişli’nin ve Şişlilinin milyonlarca liraya mal olacak olan ve hiçbir katkısı dahi olmayacak bütçesine Şişli Gazetesi olarak sahip çıktık. Sonunda da Şişli Gazetesi’nin amansız takibi vesilesiyle ihale iptal ettirildi.

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ İNÖNÜ’DE

VEKİL EMİR SARIGÜL’DE İHALEDEN HABERSİZ

Gazete olarak Şişli Belediyesi’nde 1.Şişli El Sanatları ve Tasarım Festivali ihalesi ile ilgili, ne Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, ne de ihaleyi yapacak olan Kültür Müdürlüğü’nün bağlı olduğu Emir Sarıgül’ün dahi haberinin olmadığı ortaya çıktı.

İHALEYİ MUSTAFA SARIGÜL’ÜN SAĞ KOLU

KÜLTÜR MÜDÜRÜ ZEYNEP SAKA YAPACAKTI

Bu festival Mustafa Sarıgül’ün sağ kolu olan Kültür Müdürü Zeynep Saka’nın ihale ettiği ortaya çıktı. Bu da siyasi kulislerde Şişli Belediyesi’nde yaşanan ve belediyeyi kimin yönettiği tartışmalarının açık bir cevabı olarak yorumlanıyor.

MUSTAFA SARIGÜL OĞLU EMİR SARIGÜL’E DAHİ HABER VERMEDİ

Aldığımız istihbaratlarda; 2014/104005 ihale kayıt numarası ile, gazetemizin amansız takibi ile ertelenen ve 30 Eylül 2014 Salı günü saat 14.00'te tekrar yapılacak olan 1.Şişli El Sanatları ve Tasarım Festivali hizmet alım işi ihalesini, Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül’den dahi gizlediği ve Emir Sarıgül’ün müdürü olarak gözüken Zeynep Saka aracılığı ile yaptırtıldığı ifade ediliyor.

İHALE İLE İLGİLİ CİDDİ ŞAİBELERİ HABER YAPMIŞTIK

Şişli Gazetesi olarak günlerdir bu ihale ilgili haberler yapmıştık.

19 Eylül tarihli yaptığımız haberi bir kez daha paylaşıyoruz.

Festival ihalesindeki rantın belgeleri ortaya çıktı

Personel maaşını ödeyebilmek için kredi çeken Şişli Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Şişli El Sanatları ve Tasarım Festivali Hizmet Alım İşi İhalesi ile ilgili rant iddialarının belgeleri ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yaptığımız ‘Şişli Belediyesi maaşları dahi ödeyemezken; Sarıgül ve İnönü’nün festival yarışları’ haberimizden sonra gazetemize gelen istihbaratlarda bu festivalin Şişli’ye ve Şişliliye hizmetten ziyade rant elde edilmek için yapıldığı iddialarının delilleri ortaya çıktı.

İHALEYE İTİRAZI ENGELLEMEK İÇİN MADDE KONULMUŞ

Bu ihaleyle ilgili itirazların yapılamaması için Şişli Belediyesi’nin tüm imkânları zorladığı ortaya çıktı. Şişli Belediyesi yapılacak olan ihalenin teknik şartnamesine ihaleye katılacak firmaların ihale tarihinden 20 gün öncesine kadar yazılı olarak talepte bulunmadıkları taktirde başvurularının reddedileceği maddesini koymuş.

İHALE SÜRECİ 22 GÜN

İTİRAZ SÜRECİ 20 GÜN

Şişli Belediyesi; İhale ilanını 29.08.2014 tarihinde kamu ihale kurumundan duyuruyor. İhale tarihini ise 19.09.2014 tarihinde yapılacağını belirtiyor. İhalenin ilana çıkış tarihi ile ihalenin yapılacağı tarih arasında 22 gün var. İhalenin ilana çıkış tarihi 29 Ağustos Cuma gününe denk geliyor. İtiraz için geriye kalan 2 günde Cumartesi ve Pazar resmi tatiline giriyor. İhale Eylül 19’unda yapılacak ve şartnamede de itiraz süresi 20 olarak belirlendiğine göre bu şartın tamamen itirazın yapılmaması için konulduğu anlamına geliyor.

İHALENİN RANTA DAYALI OLDUĞU İDDİALARI VAR

Şişli Belediyesi şartnameye 200 adet standın kurulabileceği, fuaye ve sahne alanlarının da bulunacağı büyüklükte olarak düzenlenecek bir alan istiyor.

Burada bu stantların kiraya verilip verilmeyeceği, kira ücretlerinin ne olacağı, bu stantların kiralarını kimin alacağı dahi birçok belirsizlikler var. Bu belirsizliklerle de burada Şişli Belediyesi’nin bu ihaleden rant elde edebilmesi için hazırlanmış bir ihale olduğunun göstergesi olarak yorumlanıyor.  

KANUN VE YASALAR HİÇE SAYILARAK

RANT FESTİVALİ YAPILACAK

Teknik şartnamede bu ihalenin Eylül Ayının ikinci yarısına denk gelen Cumartesi ve Pazar günü yapılacağı şartı konuluyor. İhale Eylül Ayı’nın 19’unda yapılıyor. Eylül Ayının ikinci yarısında da iki Cumartesi ve Pazar bulunuyor. Biri ihaleden bir gün sonraya diğeri ise yedi gün sonraya denk geliyor. 4734 sayılı kamu ihale kanunu, Anayasa, ilgili yasalarda ve tebligat kanununa göre tebligat süreleri en az 7 gün olarak belirlenmiş. Bu da bu ihalenin Eylül Ayı’nın ikinci yarısında yapılamayacağı anlamına geliyor. Bu da ihaleye katılacak firmalar için büyük bir sıkıntı yaratacağı için firmaların ihaleye katılma durumu engellenmiş oluyor. Böylelikle de; Şişli Belediyesi’nin anlaştığı iddia edilen firmanın önündeki tüm engellerin kalkması anlamına geliyor. Tüm bu gelişmelerde bu ihalenin; ciddi bir hazırlık gerektiren festival için değil rant için yapıldığı olarak yorumlanıyor.

BELEDİYENİN İSTEMEDİĞİ FİRMANIN KATILMASI ENGELENMİŞ

Şişli Belediyesi’nin yine teknik şartnamesine koyduğu en dikkat çekici şartlardan biri olan; 40 adet standa, Şişli Belediyesi’nin uygun gördüğü, Türkiye’nin 40 farklı ilinden getirilecek Türk El İşine uygun zanaatkârın getirilmesi şartı. Bu şart konulurken bu 40 ilin kimler olacağı dahi belirtilmemiş. Bu da bu ihaleyi Şişli Belediyesi’nin istemediği bir firmanın almasının engellenmesi olarak yorumlanıyor.   

ÜÇ GÜNDE MARKA TESCİLİ İSTENİYOR

Diğer dikkat çekici bir madde de Festival için logo tasarlanacak ve parka patendi alınacak ve Şişli Belediyesi’nin onayına sunulacak şartı. Bu sürede de bu şartın da yerine getirilmesinin mümkün olmayacağı ayrıca belediyeden onay alıp alınamama endişesi de ortaya çıkıyor. Bunun da Şişli Belediyesi’nin istemediği bir firmanın yine önüne geçilmesi için yapıldığı anlamına geldiği ifade ediliyor.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDEN ADERESE TESLİM İHALE

Bu gelişmelerle de Şişli Belediyesi’nin bu ihaleyi adrese teslim yaptığı ve hizmet için değil rant için yapıldığı yönünde güçlü emarelerin olduğu ve şaibeler nedeniyle de bu ihalenin mahkemeye taşınacağı ifade ediliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.