İnternet şantajı öldürdü

İnternet şantajı öldürdü

İstanbul’da Kasım 2012’de ablasının eski sevgilisini öldüren gencin, şantaja uğrayan ablası için elini kana buladığı ortaya çıktı, “Ablamın uygunsuz görüntülerini internetten yayacağını söyledi, bıçakladım” dedi.

Zeytinburnu'nda oturan 17 yaşındaki M.Ç., ablası H.Ç’nin erkek arkadaşı Z.İ. (29) ile mahalleden tanışıyordu. M.Ç., 9 Kasım 2012’de, buluştuğu Z.İ.’yi bıçakladı, ardından 112’yi arayarak ambulans istedi. Ambulans ve polis geldiğinde, hastane yolunda ölecek Z.İ.’nin başında bekliyordu. Gözaltına alınan M.Ç., şu ifadeyi verdi: “Ablama tehdit ve şantajda bulunuyordu. Ablama uygunsuz görüntülerinin yer aldığı CD’nin kopyasını göndermiş. Aradım. Uygunsuz görüntüleri Facebook’tan yayacağını söyleyince evine gittim. CD’leri istedim. Bıçakla tehdit etti. ‘Kız arkadaşın var. Bana getir, CD’leri vereyim’ deyip saldırınca bıçağı bacağına salladım. Öldürmek için vurmadım. Hemen 112’yi aradım. Kalp masajı ve suni teneffüs bile yaptım. Çok pişmanım.” Polis, M.Ç. ve ablasının ifadeleri üzerine Z.İ.’nin evinde görüntülerin yer aldığı CD’yi buldu.  Çocuk Ağır Ceza’da yargılanan M.Ç.’nin yaşı 18’den küçük olduğu için en fazla 24 yıl ceza verilebiliyor.

‘Beni korumak için’
ABLA H.Ç ise, Z.İ. ile 7 yıldır görüştüğünü belirterek şunları söyledi: “2010 Mayıs ayında arayıp hasta olduğunu söyledi. Eve gittiğimde ilişki kurmak istedi, kabul etmedim. Aramızda küçük bir yakınlaşma oldu, sonra ayrıldım. 2011 Haziran ayında bu kez uygunsuz görüntülerimin yer aldığı CD olduğunu söyleyip, defalarca şantaj yaptı. Ben de görüşme isteklerini kabul etmek zorunda kaldım. Kardeşim nasıl öğrendi bilmiyorum. Beni korumak için öldürdü.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.