İSGİD Başkanı Kabadayı: Fitch'in notu geç ama olumlu

İSGİD Başkanı Kabadayı: Fitch'in notu geç ama olumlu

İstanbul Genç Girişimciler Derneği (İSGİD) Başkanı İnanç Kabadayı, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir düzeye yükseltmesini geç kalınmış ama olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

İSGİD Başkanı İnanç Kabadayı, yaptığı yazılı açıklamada, uluslar arası yatırımcıların Türkiye'ye yatırım yapmak için bu not artışını beklediğini ifade etti. Beklentiler dahilinde gerçekleşen not artışının Türkiye ekonomisi açısından güzel bir gelişme olduğunu belirten Kabadayı, "Gerek doğrudan yatırımlarda gerekse de sıcak para girişlerinde Türkiye güvenli bir liman haline geldi. Bütün dünyanın ekonomik bakımdan zor bir dönemden geçtiği süreçte Türkiye'nin notunun artırılması elde edilen başarının somut bir göstergesidir. Hükümetin uyguladığı kararlı mali disiplin ve alınan önlemler not artışında etkili oldu. Türkiye ekonomisinin elde ettiği sürdürülebilir büyüme ve ekonomik istikrar ortamı daha da kalıcı hale gelecektir. Yerli yabancı yatırımların Türkiye'ye yatırım yapmasını teşvik edecek bir not artışıdır. Fitch'in aldığı not artışı kararını diğer kredi derecelendirme kuruluşlarının da takip etmesini bekliyoruz. Not artışı olmasa da uluslar arası sermaye Türkiye'nin ortaya koyduğu başarının farkındaydı. Not artışı bu kanaati somut hale getirmiş oldu. Türkiye küresel kriz ortamında dış şoklara karşı ne kadar dayanıklı bir ülke olduğunu gösterdi. Türkiye'nin kredi notunun yatırım yapılabilir düzeye çıkmasının yılda 10 milyar dolar ek yatırım getireceği hesaplanıyor. Bu rakama rahatlıkla ulaşılacağını düşünüyoruz" diye konuştu. 

SON ÇEYREKTEN UMUTLU
Yılın son çeyreğinde ekonomik büyümede bir hızlanma olmasını beklediklerini ifade eden Kabadayı, "İhracat odaklı büyümenin yanı sıra bir taraftan da artık iç tüketimin hızlandırılarak çarkların dönmeye başlaması gerekiyor. Ekonominin durgunlaşması Türkiye için iyi olmaz. Önümüzdeki yıldaki yüzde 4'lük büyüme hedefinin tutturulabilmesi için ekonomide çarkların bir an evvel dönmeye başlaması gerek. 2013 ve 2014 yılları Türkiye ekonomisi için çok parlak yıllar olacaktır. Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşabilmesi için her yıl ortalama yüzde 5 büyümesi gerekiyor. Ekonominin durgunluktan çıkarak yeniden yüksek büyüme rakamlarına ulaşacak politikalar geliştirilmeli" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.