İslam Coğrafyası Üsküdar'a geliyor

İslam Coğrafyası Üsküdar'a geliyor

Birçok ülkenin ele alındığı İslam Coğrafyası Günleri etkinliği 29 Aralık günü Üsküdar’da başlıyor. Bir hafta sürecek etkinlikte birbirinden önemli oturumlar ve konuşmacılar var.

Mavera Gençlik Hareketi, geçen yıl ilki gerçekleşen İslâm Coğrafyası Günleri etkinliğinin ikincisini düzenliyor. 29 Aralık’ta başlayıp 4 Ocak tarihine kadar sürecek olan etkinlikte, birçok ülke hakkında özel konuklar tarafından çeşitli konuşmalar gerçekleştirilecek. 7 günlük programda belgesel gösterimleri de yer alacak.

Üsküdar Gençlik Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte bu yıl Türkiye, Afganistan, Cezayir, Filistin, Irak, Endülüs, Keşmir, Moro, Arakan ve Patani konuşulacak. Bu coğrafyalarla ilgili çalışmaları bulunan yazar ve akademisyenlerin yapacağı konuşmalarda o ülkeyi ve bölgeyi tanıtmanın dışında o coğrafyanın düşünce dünyasına yön vermiş önemli isimlerin hayatı da ele alınacak. Sezai Karakoç, Necip Fazıl Kısakürek, Said Nursi, Abdullah Azzam, Malik bin Nebi, İzzettin Kassam, Ahmet Yasin, İbn Haldun, Frantz Fanon bundan birkaçı.



Atasoy Müftüoğlu, Sadık Yalsızuçanlar, Yusuf Kaplan, Zeki Bulduk, M. İkbal Köseoğlu, Beşir Eryarsoy, Ümit Sönmez, Nevzat Çiçek, Bülent Şahin Erdeğer ve daha birçok ismin katılacağı etkinliğe bu yılda yoğun bir katılım bekleniyor.  Ayrıca geçen sene gerçekleşen 1. İslam Coğrafyası Günleri’nin kitabı da Masiva Yayınevi etiketi ile okuyucuyla buluşacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.