İstanbul adliyelerinde adalet zor

İstanbul adliyelerinde adalet zor

Davalar için saatlerce kapı önlerinde bekleyen vatandaşlar hakim karşısında derdini anlatamadan duruşma bitiyor. Baroya göre, İstanbul adliyelerinde yaşanan sıkışıklığın nedeni bir güne gereğinden çok fazla dosya konulması. Hak arama önünde engel teşkil e

 İstanbul’daki adliyelerin yoğunluğu hem vatandaşları hem avukatları bezdirmiş durumda. Hakkını arayanlar adliye salonu önünde saatlerce sıra beklemekten usandıklarını söylüyorlar. Avukatlar ise bu durumun hem tanıkları bıktırdığını hem de avukatlar açısından çok büyük bir zaman kaybı yaşandığını anlatıyor, hak aramayı güç hale getirdiğini söylüyor. 

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kılıç, “İstanbul’daki adliyelerde genel olarak bir yoğunluk var. Bu yoğunluk hem hakkını aramaya çalışan vatandaşları, hem tanık olarak gelenleri hem de avukatlar olarak bizleri çok mağdur ediyor.  Çok kısa aralıklarla verilen duruşmalar sağlıklı değil. Hukukçulara yakışmıyor" dedi. 

'ÇÖZÜM HAKİMLERDE'

Bu karmaşanın çözümünün hakimlerin elinde olduğunu belirten Kılıç,  "Hakimler daha duyarlı davranıp bu durumu çözebilirler. Her gün belli bir sayıda davaya bakmaları gerekmiyor. Bütün duruşmalar belli bir saate kadar bitirilmeye çalışılıyor. Bu da böyle bir sıkışıklık yaratıyor ve herkes mağdur oluyor" diye konuştu. 


"HAK ARAMA ÖNÜNDE ENGEL"
Kılıç bu yoğunluğun, hak aramanın  önünde engel oluşturduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:
 "Tanıklar geldiğine pişman oluyorlar. Avukatların da zamanı kayboluyor. Üstelik de bunun çözümü zor değil.  Kısa ararlıklarla doğru bir sonuca ulaşmak daha iyi olur. Bu sorun ortada duruyor ve çözüme yönelik adımlar atmak zorunluluk haline geldi. Aynı güne daha az dosya koyup dava sürelerini daha uzun tutulabilir. Bu şekilde hakkını arayan da avukatlar da mağdur olmaz." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.