İstanbul Boğazı'na teleferikli çözüm!

İstanbul Boğazı'na teleferikli çözüm!

Kağıthane’de esnaf ve vatandaşlarla buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Boğaz'a yapılacak teleferik hattının müjdesini verdi.

    Kağıthane’de esnaf ve vatandaşlarla buluşan Başkan Kadir Topbaş, temelini attıkları Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun Kağıthane’den geçeceğini hatırlattı. Topbaş, Kağıthane'den metroya binenlerin Mecidiyeköy- Altunizade arasına kuracakları teleferik hattı ile 15 dakikada Anadolu Yakası'na geçebileceklerini söyledi. Twitter hesabından İstanbul Boğazı Teleferik hattının görsellerini paylaşan Topbaş, Mecidiyeköy- Altunizade teleferik hattı için ihale aşamasına geldiklerini duyurdu.

    Teleferik hattındaki kabinlerin 32 kişilik olacağını açıklayan Topbaş hattın sadece turizm açısından değil ulaşım açısından da önemli olduğunu belirterek saatte 6 bin yolcu taşınacağı bilgisini verdi.

FAZLI KILIÇ İLE HALKI SELAMLADI

    Kağıthane'de AK Parti seçim irtibat bürosunun açılışını yapan Topbaş, Ak Parti Kağıthane Belediye Başkan adayı Fazlı Kılıç ile birlikte seçim otobüsüne geçerek cadde ve sokaklarda halkı selamladı.

    Kadir Topbaş, “Tarlada izi olanın ekinde yüzü olur. Maaşını ödeyemeyen bir belediyeden 60 milyar lira yatırım yapan bir belediyeye geldik” diyen Kadir Topbaş, bu yıl da 8,5 milyar lira yatırım yapacaklarını söyledi.

    Dünyada artık şehirlerin yarıştığını vurgulayan Başkan Topbaş, “İstanbul bu yarışta taklit eden değil örnek alınan bir şehir haline geldi. İstanbul’da 286 kavşak ve yol yaptıklarını ve biri Kağıthane’de 3 tane tünel yol inşa ettik. Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun geçin gün Başbakanımızla temelini attık. 930 milyon liralık bu yatırım Alibeyköy’den geçecek. Kağıthane’den bir metro geçeceğini hayal bile edebilir miydiniz? Tamamen kendi öz kaynaklarımızla yaptığımız bu yatırımla Kağıthane’nin çehresi iyice değişecek" dedi.

HALİÇ METRO KÖPRÜSÜ 15 ŞUBAT'TA AÇILIYOR

   İstanbul’a toplamda 776 kilometre raylı sistem yaparak dünyanın en uzun metro ağlarından birine sahip modern bir şehre dönüştüreceklerini ifade eden Topbaş, Haliç Metro Köprüsü’nü de 15 Şubat’ta Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla açılacağını müjdeledi.

   Eyüp Sultan’daki teleferiği Miniaturk’e, oradan Vialand eğlence merkezine ve Rami Kışlası’na kadar uzatarak bu bölgenin turizmden daha fazla pay almasını sağlayacağız, Mecidiyeköy’den Altunizade’ye yapacağımız teleferikle de 15 dakikada Anadolu yakasına geçebileceğini aktaran Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

   “Ferhat’ın Şirin’e olan aşkı gibi milletimize olan aşkımızdan Haliç’e dev tünel yaparak Boğaz’dan temiz su getirdik. Yapılan temizleme çalışmaları ve çevre yatırımlarıyla Haliç’in nasıl bir bataklıktan bir elmasa dönüştüğünü birlikte yaşıyoruz. Temizlenen denizi, dereleri, yemyeşil çevresi, müzeleri ve kültür alanlarıyla Haliç havzasını tarihi günlerine geri döndürüyoruz.” ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.