İstanbul 'hack'lenecek

İstanbul 'hack'lenecek

Şirketlere siber güvenlik konusunda dersler veren 'Black Hat'in Las Vegas, Paris ve Abu Dabi'den sonraki durağı İstanbul oluyor. FBI ve CIA'den gelecek uzmanlar Türk IT'cileri eğitecek.

İstanbul önümüzdeki yıl ‘iyi’ hacker’ların buluşmasına sahne olacak. Dünyada daha önce Las Vegas, Abu Dhabi ve Paris gibi önemli şehirlerde düzenlenen ‘Black Hat’ Kasım 2013’te İstanbul’da düzenlenecek. FBI ve CIA’den siber güvenlik konusunda önemli uzmanların da katılacağı Black Hat organizasyonu kapsamında katılımcı şirketlere IT alanında dersler verilirken, DDos saldırılarına karşı nasıl önlem alınacağı da anlatılacak. 

Dünya çapında 6 bin 500 delegesi olan Black Hat, 15 yıllık süre içinde 23’ü Amerika’da, 12’si Avrupa’da ve 2’si Abu Dhabi’de olmak üzere toplam 37 fuar düzenledi. 15 sponsora sahip olan organizasyon, IBM ve Microsoft gibi bilişim firmaları tarafından da destekleniyor. Ayrıca Microsoft, Black Hat kapsamında verilen derslere katılıp kendi sistemini hack’leyecek olanlara 250 bin dolar değerinde ödül vaat etmesiyle de biliniyor. 
2 - 4 günlük eğitim programlarının da olacağı organizasyona katılmanın bedeli ise 2 bin 200 - 4 bin 500 euro arasında değişecek. 

FBI ve CIA’de destekliyor 
Black Hat’ta verilecek dersler arasında Wi-Fi güvenliğinden mobil hacklemeye, gizlenmiş yazı tekniklerinden yapısal sorgulama diline kadar değişik konularda sunumlar yer alacak. Konferansa katılanlar kendilerine verilecek olan bir şifre ile 6 ile 9 ay arasında online olarak da ders videolarını takip edebilecek. 
1997 yılında kurulan Black Hat, FBI ve CIA tarafından da destekleniyor. Organizasyon ayrıca ünlü Shawn Henry gibi resmi hacker’ları da bünyesinde barındırması ile tanınıyor.



Hacker’lar kendi içinde dört kategoriye ayrılıyor 
Beyaz şapkalılar: Kendi güvenlik sistemlerinin ne kadar güçlü olduğunu test etmek için dışarda kalan diğer sistemleri hack’lerler. Beyaz şapkalılar kısa zaman içinde şirketler tarafından tespit edilir ve onların tarafına geçer. 
Siyah şapkalılar: Kötü niyetli hacker’lardır. Güvenlik sistemine sızarlar ve o ağı iptal ederler. 
Gri şapkalılar: Gri şapkalılar bu işi daha çok ticari amaçla yaparlar. Şantaj usulü ile çalışan bu grup, sistemi hack’ler ve belli bir para karşılığında sistemi tekrar eski haline çevirebilir. 
Hacktivistler: Redhack ve Anonymous gibi gruplar bu kategoriye giriyor. Bilgisayar donanımlarının ne kadar kuvvetli olduğu konusunda bir fikir sahibi olunmayan hacktivistler ideolojik mesajlar için sistemleri çökertiyorlar. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.