İstanbul Modern’de konuşma dizisi

İstanbul Modern’de konuşma dizisi

İstanbul Modern, ABD’nin önemli sanat müzelerinin profesyonellerini, konuşma dizisi programı kapsamında ağırlıyor.

  işbirliğiyle düzenlenen konuşma dizisi, çağdaş müzeciliğin ve geniş anlamda müze deneyiminin ayrıntılı biçimde ele alınacağı yeni bir iletişim platformu olmayı hedefliyor. ,  New York, ,  ve  gibi müzelerin direktör, küratör ve departman yöneticilerinin ağırlanacağı konuşma dizisi 2013 yazına kadar sürecek.


Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Amerika programının ilk konuğu, 8 Kasım Perşembe günü
 
 Direktörü Neal Benezra olacak. Saat 19.00’da başlayacak konuşmada, Direktörü Neal Benezra, Birleşik Devletler'in en eski ve en itibarlı modern ve çağdaş sanat müzelerinden 1935 yılında kurulan SFMOMA’nın tarihinden ve gelecek planlarından söz edecek. Yakın zamanda dünyanın en büyük çağdaş sanat koleksiyonlarından olan Fisher Collection'ı bünyesine katacağını açıklayan SFMOMA, aynı zamanda Snøhetta mimarlık şirketi tarafından tasarlanan bir genişleme projesi başlattı. Yeni binanın 2016 yılında tamamlanması bekleniyor.

Köklü bir müzecilik geçmişine ve günümüzün müze uygulamaları üzerinde iz bırakarak tüm dünyadaki kültürel kurumların işleyişini etkileyen sanat kurumlarına sahip olan ABD’nin önde gelen müzelerinin direktör, küratör ve departman yöneticileri, bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları için
 
’e geliyor. Konuşmalar, müze yönetimi, küratöryel pratikler, koleksiyonlar ve arşivler, izleyici oluşturma ve halkla ilişkiler, eğitim ve sosyal programlar, etkinlik programları, yerel ve küresel pazarlama ve iletişim stratejileri, yeni teknolojiler, müze mimarisi ve müze iç alanlarının yeniden tanımlanması gibi temel konulara odaklanıyor.

Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Amerika programında 27 Kasım Salı saat 17.00’de
 
 New York Pazarlama Direktörü Laura Miller, müzelerdeki pazarlama pratiklerinin son yıllardaki gelişimini anlatacak. Konuşma, ’nin yerel ve küresel izleyicilere ulaşma potansiyelini artıran interaktif web ve sosyal medya girişimlerindeki hızlı büyümeye odaklanacak. Miller, kendi içinde giderek farklılaşan bir izleyici kitlesini müzenin içinde, dışında ve online olarak müzeyle buluşturmak için geliştirilen iletişim ve pazarlama pratiklerine örneklerle değinecek. 

14 Aralık Cuma saat 19.00’da Metropolitan Müzesi Dijital Medya Direktörü Erin Coburn, müze deneyimini çeşitlendirmek için kullanılan dijital medya olanaklarını değerlendirecek. Ziyaretçilerin müzelerdeki sanat çalışmalarını izleme, araştırma ve deneyimleme sürecini yeni teknolojilerin nasıl değiştirebileceğini, dijital medya ve yeni teknolojinin sunduğu fırsatların müze dışına çıkarak online ziyaretçilere hangi yollardan uzanabileceğini örneklerle anlatacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.