İstanbul’da ekmek denetimi: 352 fırının tarifeye uymadığı tespit edildi

İstanbul’da ekmek denetimi: 352 fırının tarifeye uymadığı tespit edildi

İstanbul Valiliği'nin 3 gün boyunca 10 ilçede yaptığı denetimlerde 352 fırının tarife dışı üretim ve satış yaptığı tespit edildi.

İstanbul Valiliği, İstanbul'da faaliyet gösteren fırınlarda azami fiyat tarifelerine uygunluğun sağlanması amacıyla 7-8-9 Aralık 2020 tarihlerinde Beykoz, Beylikdüzü, Esenyurt, Kadıköy, Kartal, Küçükçekmece, Silivri, Şişli, Üsküdar ve Zeytinburnu ilçelerindeki fırınları denetledi.

352 FIRIN TARİFEYE UYMADI

İstanbul Valiliği koordinasyonunda, Kaymakamlıklar, İl Ticaret Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla denetlenen 608 fırından 256'sının tarifeye uyduğu, 352 fırının ise gramaj/fiyat/tarife dışı üretim ve satış yaptığı tespit edildi.

SAVUNMALARI İSTENDİ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İSTESOB) tarafından açıklanan azami ekmek fiyat tarifesine uymadıkları tespit edilen fırınlara Haksız Fiyat Artışı Tutanağı düzenlenerek savunmaları istenildi.

İstanbul Valiliği, bu konuda vatandaşlara, “Aldıkları ekmeğin fiyat ve gramajını kontrol etmelerini, tespit ettikleri olumsuzlukları Ticaret Bakanlığı “Haksız Fiyat Artışı Bildirimi” mobil uygulaması veya Alo175 telefon hattı üzerinden bildirmelerini bekliyoruz” çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.