İstanbul’da eşitlik için eylem planı

İstanbul’da eşitlik için eylem planı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı açıkladı. Planın ve hazırlanan ‘Osmanlı İstanbul’unda Kadın’ ve ‘Cumhuriyet İstanbul’unda Kadın’ isimli iki kitabın lansmanı Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. İmamoğlu törende yaptığı konuşmada “Bu şehirde kadınların eşit haklara kavuşmasına yönelik her adımın, Türkiye’nin dört köşesindeki kadınlar için de atılmış olacağını biliyoruz” dedi. 
Yerel Eşitlik Eylem Planı’nda kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıktan sağlığa, kadının barınma ve konut ihtiyacından, istihdamına farklı alanda bugüne dek atılan adımlar yanında bunun devamına yönelik başlıklar yer aldı. İBB Kültür Aş. Tarafından hazırlanan ve toplantıda tanıtılan Osmanlı İstanbul’unda Kadın kitabında dönemin kadınlarının hak mücadelesinden giyim tarzına, kadın sanatçı ve yazarlardan hareme çok farklı başlıklar ele alınıyor. Cumhuriyet İstanbul’unda Kadın kitabında ise kadın emeğinden mücadele tarihçesine yazılar ile birlikte Mualla Eyüboğlu, Afife Jale, Leyla Gencer, Sabiha Ziya’ya iz bırakmış kadınlar anlatılıyor.
Öte yandan İstanbul Planlama Ajansı’nın, İBB kadın istihdamına yönelik değerlendirmesinde, dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. 24 Haziran 2019-3 Şubat 2021 tarihler arasında Belediye, bağlı kuruluşları ve iştirak şirketlerinde çalışan kadın sayısı, bin 817 kişi artarak 13 bin 589’a ulaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.