İstanbul'da gasp olayı gerçekleşti

İstanbul'da gasp olayı gerçekleşti

Şişli’de gasp ettikleri lüks bir otomobil ile Bahçelievler’de başka bir otomobil çaldıkları iddiasıyla yakalanan 6 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

Gasp olaylarının ilki Şişli Zincirlikuyu Mezarlığı önünde gerçekleşti. 6 Ekim 2015 tarihinde gece yarısı 02.30- 03.00 sularında bir otomobil, lüks bir otomobile arkadan çarptı. Araçta hasar olup olmadığını kontrol etmek isteyerek otomobilinden inen Mehmet Fatih G. Silahla tehdit edilerek, otomobili çalındı. İkinci gasp olayı ise Bahçelievler Basın Ekspres yolunda aynı yöntem ile gerçekleştirildi.

Gasp olaylarının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği bünyesinde soruşturma başlatıldı. Güvenlik kameralarına takılan görüntülerde olaya karıştıkları iddia edilen Okan K.(27), Sercan B.(27), Cüneyt F.(32), Hüseyin Ç.(32), Turgut Ü.(33), Murat D.(33) Bahçelievler’de bir eve yapılan operasyonla yakalandı. Evde yapılan aramalarda 4 tabanca, 50 adet fişek, olay sırasında kullandıkları siyah eldiven, çeşitli araçlara ait anahtarlar ele geçirildi. Gasp edilen iki otomobille birlikte şüphelilere ait iki otomobile de el konuldu.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan 6 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Sercan B. Hakkındaki arama kaydı sebebiyle, Hüseyin Ç. İle Okan K. İse iki silahlı otomobil gaspı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle tutuklandı. Silahlı gasp suçundan tutuklanan tutuklanan 2 şüphelinin haklarında dava açılması halinde 36’şar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacakları belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.