İstanbul’da neden karavanlar tercih edilmeye başladı?

İstanbul’da neden karavanlar tercih edilmeye başladı?

İstanbul’da, koronavirüs salgınında ‘Evde Kal’ çağrılarında ve sokağa çıkma yasağında neden karavanlar tercih edilmeye başlandı?  

Korona virüs ile mücadele kapsamında “evde kal” çağrılarına çoğu vatandaş uyarken, kimileri de karavanlarında kalmayı tercih ediyor. İstanbul Maltepe’deki, koronavirüs günlerinde vatandaşların karavanlarda yaşadığı ‘karavan parkı' havadan görüntülendi.

MALTEPE KARAVANLARLA DOLDU TAŞTI

İstanbul Maltepe'deki bir park alan karavanlarla doldu taştı. İstanbullu, karavanlarında yaşayarak kendilerini izole ediyor. Karavanlarla dolu Maltepe Kültür ve Spor Parkı'nda kalan vatandaşlar, yaşamlarını karavanlarda sürdürerek kendilerini virüsten izole ediyor.

“BURASI ARTIK BİZİM EVİMİZ OLDU”

Karavanda yaşayan Özkan Özdemir, “Devamlı buradayız. Burası bizim evimiz. Buraya geleli 4 ay oldu ama 15 senedir karavanda yaşıyorum. Maltepe'deyiz burası zaten karavanlara tahsis edilmiş bir alan. Normal yaşamımız devam ediyor” dedi.

“İNSANLARDAN AYRI UZAKTAYIZ VE MUTLUYUZ”

Mehmet Akif Tataroğlu, “Burada izole bir hayat yaşıyoruz. Karavandayız. İnsanlardan ayrı uzakta olduğumuz için kendimizi şanslı hissediyoruz. Çünkü hastalık ciddiye alınacak durumda. Keyifli günler geçiriyoruz” diye konuştu.

“APARTMANDA KOMŞULUK BİTTİ”

Seyfi Yılmaz, “Harika vakit geçiriyoruz. Apartmanda komşuluk olayı bitti ama karavanda öyle değil. Burada komşuluk arkadaşlık var. Hayvanlar var, kediler köpekler. Onlarla vakit geçiriyoruz. Karavanda ocak her ey olduğu için yemek yapabiliyorsun, televizyon seyrediyorsun” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.