İstanbul'da yeni deniz taksiler suya indi

İstanbul'da yeni deniz taksiler suya indi

Haliç Tersanesi'nde üretilen ilk yerli deniz taksi bugün suya indirildi. Taksilerden ilk 8'i ekim ayıyla birlikte yolcu taşımaya başlayacak. Toplamda 50 deniz taksi üretilecek.

İBB tarafından yerli ve milli olarak üretilen 50 deniz taksiden yapımı tamamlanan 8 deniz taksi denize indirildi.

İstanbul'da yeni deniz taksiler suya indi - 2

Engellilerin, bebek arabalı ailelerin ve bisikletlilerin rahatlıkla kullanabileceği şekilde özel olarak tasarlanan deniz taksiler, on yolcu kapasiteli olarak çalışacak. Haliç Tersanesi'nde düzenlenen törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Genel Sekreter Can Akın Çağlar ve ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan katıldı.

İstanbul'da yeni deniz taksiler suya indi - 3

"98 NOKTADAN ÇAĞIRILABİLECEK"

Deniz Taksi projesinin, 2021 yılının Ocak ayında aldıkları kararla başladığını belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Deniz taksi İstanbul'a hem nitelik hem de hızlı ulaşım açısından farklı bir soluk getirecek. Bugün ilk 8 deniz taksimizi denize indiriyoruz. Toplamda 5'i hibrit olmak üzere 50 adet deniz taksi üretilecek. Deniz taksiler ekim ayında hizmete girecek.

İstanbul'da yeni deniz taksiler suya indi - 4

Hibrit sistemli deniz taksilerimiz 10 yolcu kapasiteli olacak. İstanbul'un 98 noktasından çağırılabilecek bir kabiliyete sahip olacak" dedi.

İstanbul'da yeni deniz taksiler suya indi - 5

"FARKLI DENİZ TAKSİ RUHSATLARI TEK BİR SİSTEM ALTINDA TOPLANACAK"

Deniz taksi ağını genişletmeyi amaçladıklarını belirten İmamoğlu, "Taksilerimizin yüksek hıza çıkabilme ve engelli vatandaşlarımızın kolayca inip binebilmesini sağlayacak rampa özelliği var. Bütün vatandaşlarımızın kolayca bineceği bir imkan sağlıyor.

İstanbul'da yeni deniz taksiler suya indi - 6

"SABİT BİR AÇILIŞ ÜCRETİ OLACAK"

Taksimetre modeliyle sabit bir açılış ücreti olacak. Belirli bir mil açıldıktan sonra, mil başına ücret ödenecek. Araçlarımız, düşük yakıt tüketimiyle ilgili getirdiği avantajlar ve ulaşılabilir fiyatlarla İstanbulluların hizmetine sunulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.