İstanbulluya kritik uyarı

İstanbulluya kritik uyarı

İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden sürücülere uyarı geldi. Kar temizleme araç ve kurtarma araçlarının rahat hareket edebilmesi için sürücülerden emniyet şeritlerini kullanmamaları istendi.

 Günlerdir ülkenin doğusunda etkili olan kar yağışı batıya da geldi. Güne soğuk hava nedeniyle buzlanmanın neden olduğu trafik keşmekeşiyle başlayan mega kentte de kar etkisini gösteriyor. Yağışın akşam saatlerinde kuvvetini artırması bekleniyor. 

İBB'DEN ACİL ÇAĞRI 

İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden sürücülere uyarı geldi. Açıklamada, kar temizleme araç ve kurtarma araçlarının rahat hareket edebilmesi için sürücülerden emniyet şeritlerini kullanmamaları istendi. 
Sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı İstanbul'a trafiği olumsuz etkiledi. Bir çok noktada trafik durma noktasına geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait kar temizleme araçları yolların açılması için hareke geçti ancak sürücülerin emniyet şeritlerini kullanmaları nedeniyle istenen noktaya ulaşılamadı. Bunu üzerine belediye, emniyet şeridini kullanmamaları yönünde sürücüleri uyardı. 

METEOROLOJİDEN KÖTÜ HABER 

Pendik, Kartal, Büyükçekmece ve Sarıyer'in yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 2 cm'ye ulaştı. Gece çıkan fırtına nedeniyle 11 ağaç devrildi, 5 evin çatısı uçtu, bazı reklam panoları ve direkleri devrildi. Metin Oktay Spor salonunda 209 vatandaş misafir ediliyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden kar yağışıyla ilgili kentteki son durumu içeren açıklama yapıldı. Açıklamada, "Meteoroloji işleri genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre gece saatlerinde başlayan karayel yönünden kuvvetlice, aralıklarla hamle yaparak fırtına şeklinde (saatte 50-80 km hızla) esen rüzgarın gece saatlerine kadar etkisini devam ettirmesi bekleniyor. 
Yurdumuzun büyük bölümü Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altında bulunuyor. İstanbul'da Cuma öğleye kadar yağışların sulu kar ve hafif kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor" denildi. 
Yapılan açıklamada, kar kalındığının, Pendik, Kartal, B.Çekmece, Sarıyer'in yüksek kesimlerinde 2 cm'ye ulaştığı kaydedildi. Yüksek kesimlerin beyaz örtü ile kaplandığı şehir merkezinde ise yağışların sulu kar ve hafif kar şeklinde devam ettiği belirtildi. Kentte, gece çıkan fırtına nedeniyle 11 ağacın devrildiği, 5 evin çatısı uçtuğu bazı reklam panoları ve direklerinin devrildiği, bugün itibariyle Metin Oktay Spor salonunda 209 vatandaşın misafir edildiği" ifadesine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.