İstanbul'u rezil eden bara operasyon

İstanbul'u rezil eden bara operasyon

National Geographic’de yayınlanan belgeselde İstanbul'u rezil eden bara yönelik operasyon yapıldı. Taksim Balık Pazarı'ndaki Hisar isimli mekana baskın yapan polis, işletmeci Ramazan C. ve çalışanlarını gözaltına aldı. Ramazan C., bu suçtan zaten tutuksuz

National Geographic’deki "Dolandırıcılar Şehri" programında turistlere yönelik yaptıkları dolandırıcılık olaylarıyla ilgili gizli kamera çekimlerinde görülen ve 5 biraya 1500 lira hesap çıkartılan işyerinin işletmecisi ve çalışanları önceki gece düzenlenen operasyonla gözlatına alındı. İstiklal Caddesi'nde Balık pazarı'nın girişinde bulunan Grand Hisar isimli bara operasyon düzenleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Gasp Masası ekipleri, işletmeci Ramazan C. ve mekanda çalışan konsomatristler de dahil 60'a yakın personel ve hanutçuyu göz altına aldı. 

KEFALETLE SERBEST KALMIŞTI
Belgeselde gizli kamera ile çekilen görüntülerde turistlere iki bira karşılığında 1500 lira hesap çıkartılıyordu. Mekanın işletmecisi Ramazan C. ve çalışanları, geçtiğimiz Eylül ayında da polis tarafından gözaltına alınmış, yargılanmak üzere 60 bin lira kefaletle serbest bırakılmıştı.  Öte yandan çekimlerin yapıldığı işyerine polis tarafından daha önce 39 kez işlem yapıldığı öğrenildi. Bu baskınların 24’ünde Ramazan C.’nin işletmeci olarak görev yaptığı ve hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.

ÖZELLİKLE ARAPLAR'I KANDIRIYORLAR
'Adisyon çetesi' olarak bilinen çete, hanutçular aracılığıyla çalışıyor. Arap kökenli Mardinli olduğu öğrenilen Ramazan C. ve hanutçu olarak çalışan yakın akrabaları çok iyi Arapça bildikleri için daha çok Arap turistleri dolandırıyorlar. Hanutçular, yolda tanıştıkları turistlerle konuşarak onları ucuz bir mekana götüreceğini söylüyor. Mekana gelen turistin yanına bir süre sonra Türk ya da T.C. vatandaşlığına geçmiş yabancı kadınlar oturuyor. Adisyon bu kadınların içtiği içkiler ile şişiriliyor. Sonra da müşteriler hesabı ödemeye zorlanıyor. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.