İstanbul`un gündemi Çanakkale

İstanbul`un gündemi Çanakkale

Çanakkale Zaferi haftası boyunca bütün ilçelerde şehitlerimiz anıldı.

Bisiklet ekibi Çanakkale’ye gitti


 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, Büyükçekmece Bisiklet Kulübü’ne bağlı bisikletçileri Çanakkale`ye uğurladı.
Çanakkale Zaferi`nin 98. yıl dönümü nedeniyle Büyükçekmece Cumhuriyet meydanında bisiklet ekibiyle bir araya gelen Başkan Akgün, “Çanakkale’ye bisikletle gidecek olan sizleri cesaretinizden dolayı kutluyorum. Çanakkale şehitlerimizin, şehit olduğu Gelibolu’ya gitmek bir bakıma ibadet yolu gibi geliyor bana” dedi.        20 kişiden oluşan Büyükçekmece Bisiklet Kulübü ekibi ise Çanakkale`de şehit düşen ecdatlarına karşı vefa borcunu ödemek istediklerini, zorlu hava koşullarına rağmen şehitler için pedal çevirerek kilometrelerce yol kat edip Çanakkale`ye ulaşmayı hedeflediklerini ifade ettiler.

Şişlililer, 18 Mart’ta Çanakkale Şehitlerini Andılar

 Şişli Belediyesi, “Çanakkale Şehitleri Haftası”nın 98. yılında ilçedeki 3 bin kişiyi Çanakkale Şehitlikleri’ne götürdü.İlçedeki 3 bin yurttaş, Şişli Belediyesi’nin organizasyonu ile Çanakkale Şehitlikleri’ni ziyaret ederek, Milli Mücadele destanını yazan şehitlerimizi andılar. 

Tarih Bağcılar’da yaşanıyor

 Bağcılar Belediyesi Çanakkale Savaşları’nın 98’inci yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale Savaşları Platosu kurdu. Bağcılar Meydanı’nda kurulan Platoda tiyatro oyuncuları üç gün boyunca, Çanakkale Savaşları’nı sahneleyecek. 

Çanakkale Şehitleri Esenyurt’ta yâd edildi


Esenyurt Kültür Merkezi’nde, Esenyurt İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Çanakkale Zaferi’nin 98’nci yılı Anma Programı’ binlerce Esenyurtlu tarafından gururla izlendi.18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programına, Esenyurt Kaymakamı Halil Uymaz, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan, Esenyurt İlçe Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, Okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve binlerce Esenyurt’lunun katılımıyla 18 Mart Çanakkale şehitleri yâd edildi.

Haliç’e Çanakkale Destanı Platosu kuruldu


 Çanakkale destanının 98. yıldönümü, bu sene Haliç kıyısında muhteşem bir organizasyonla kutlanıyor. Çanakkale destanının 98. yıldönümü nedeniyle Eyüp Belediyesi, Haliç kıyısındaki Etkinlik Alanı’na Çanakkale Savaşı platosu kurdu.Çanakkale Destanı Şehitleri Anma Özel Programı’na, İstanbul Vali Yardımcısı Hayrullah Sun, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp’teki ilköğretim ve lise öğrencileriyle, Eyüplüler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Protokol konuşmaları ile devam etti ve ardından Çanakkale Şehitlerimiz için dualar edildi.

Başakşehir’de “Dilden Dile Çanakkale Türküsü”

 Başakşehir Belediyesi, bir ulusun ortak bir şuur oluşturarak verdiği kahramanlık mücadelesinin yıldönümününde düzenlediği “Dilden Dile Çanakkale Türküsü” programıyla gönüllere dokundu.Gecede; Türk’ü, Boşnak’ı, Arnavut’u, Kürdü, Arap’ı ile omuz omuza, kahramanca mücadele eden Çanakkale şehitlerimizin torunları kendi dillerinde Çanakkale türküsüyle seslerini tüm ülkeye duyurdu.

 Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal “Çanakkale, ulusumuzun ortak ruhunu, asıl karakterini göstermiştir. Şu günlerde en çok ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik dersini Çanakkale`den alabiliriz” dedi.

Çekmeköy şehitlerimizi andı

  Çekmeköy Avrupa Koleji`nde 18 Mart Şehitler Günü Anma Programı çerçevesinde Çekmeköy Avrupa Koleji`nde tören yapıldı. Törene Çekmeköy Kaymakamı Mehmet Arslan`da katıldı. Programa Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı ardından protokol konuşmaları, ödül töreni, Çanakkale tanıtım videosu, şiirler, koro ve tiyatro ile sona erdi. 

‘Kutsal emanetlerimizle beraberiz’ 

 18 Mart Şehitler Günü vesilesi ile Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz şehit aileleriyle Paşa Köşkü Et Lokantası’nda bir araya geldi. Programa Kuran-ı Kerim’deki şehadet ile ilgili ayeti kerimelerin okunmasıyla başladı.Şehitlerimizin resimlerinin olduğu duvar saatlerini şehit ailelerine Kaymakamımız hediye etti. Hediyeleri alan aileler ve programa katılanlar duygu dolu anlar yaşadı.

Gençlik Merkezleri 18 Mart’ı Yaşadı

 İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Avcılar, Maltepe ve Sultantepe, Gençlik Merkezleri 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 98. Yıldönümü dolayısıyla etkinlik düzenleyerek bir dizi programa katıldı. 

Sultantepe Gençlik Merkezi Çanakkale Şehitlerini Anma Töreninde 

 İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çatısı altında faaliyet gösteren Sultantepe Gençlik Merkezi 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programına katıldı.Selimiye Tarım Anadolu Meslek Lisesi’nin düzenlemiş olduğu ve Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programı Sultantepe Gençlik Merkezi Müdürü Yavuz Dalkılıç, Gençlik Çalışanları ve gençlerin katılımıyla gerçekleşti. Tiyatrocu gençlerimizin savaş atmosferini yaratmaya çalışmaları programa katılan gençlerimizi şanlı tarihimizin yazıldığı zamanlara götürdü. 

Avcılar Gençlik Merkezi Çanakkale Ruhunu Aşıladı 


 Avcılar Gençlik Merkezi 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında gençlerimize Çanakkale ruhunu aşıladı.İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Avcılar Gençlik Merkezi, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programı düzenledi. Gençlik merkezi üyelerine görsel olarak “Çanakkale Geçilmez” çizgi filminin gösterimi yapıldı. Gençlerimiz program kapsamında şiir ve kompozisyonlar hazırlayıp, gençlik merkezi üyeleri ile güzel paylaşımlarda bulundu. 

Maltepe Gençlik Merkezi Anma Programı Düzenledi


 Maltepe Gençlik Merkezi 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenlendi. Gençlik Merkezi Eğitim Salonu’nda düzenlenen programda üyelerle “Çanakkale 1915” filmi izletildi.

 Program sonunda bir konuşma yapan Gençlik Merkezi Müdürü Şahin Ayrım Türk Milleti`nin, yeryüzünde var olduğu günden bugüne kadar, tarihin hiçbir döneminde özgürlük ve bağımsızlığından asla taviz vermediğini ifade ederek, "Bayrak, vatan, namus ve diğer kutsal değerleri uğruna gerektiğinde canını seve seve feda etmiştir. Bugün, bu topraklar üzerinde hür, bağımsız bir şekilde yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Sahip olduğumuz şanlı bayrak ve bu kutsal topraklar onların bize bıraktığı en yüce mirastır. Türk tarihinde `Şehitlik` ve `Gazilik` kavramları, canımızdan aziz bildiğimiz bayrağımız, vatanımız ve kutsal değerlerimiz uğruna "can" feda etmenin adıdır. Tertemiz alnından vurularak bu topraklar için toprağa düşenler; bir hilal uğruna batan güneşler Türk milletinin gönlünde sonsuza dek yaşayacaktır. Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi, bir milletin, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının dünyaya ispatlandığı tarihi bir gündür. 250 binden fazla Mehmetçiğimizin şehit olduğu Çanakkale Savaşında, `Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum` inancıyla kazanılan zafer, bütün uluslara emsalsiz bir örnek teşkil etmiş ve Türk tarihinin altın sayfaları arasındaki şanlı yerini almıştır” dedi.

Bahçelievler Kaymakamlığı, Çanakkale’yi geçilmez yapanları andı


 Bahçelievler Kaymakamlığı’nın düzenlemiş olduğu 18 Mart Şehitler Anma Günü programı Hükümet Konağı Meydanında gerçekleştirildi.

Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, Askerlik Şube Başkanı Yarbay İsmail Hançerlioğulları, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, gazilerimiz, kurum müdürleri, birçok vatandaş, öğretmen ve öğrenci törende hazır bulundu. Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından İstiklal Marşı söylenerek şehitler için saygı duruşu yapıldı. Kemal Hasoğlu Lisesi öğrencilerinden oluşan koro “Kahramanlık Türküleri” seslendirdi. Günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okunduktan sonra konuşma yapan Kaymakam Şevket Cinbir konuşmasında kısaca şunları söyledi;

Cinbir, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” diyerek bu toprakları bizlere vatan yapan, bu topraklarlar için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Kaymakam Şevket Cinbir, Marmara Şehit Aileleri Derneği’ne üye şehit aileleriyle yemekte buluştu. Kavram Meslek Yüksekokulu aşçılık bölümü öğrencilerinin şehit aileleri onuruna düzenledikleri yemek programına katıldı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.