İTO'dan Sabri Ülker'e Taziye Mesajı

İTO'dan Sabri Ülker'e Taziye Mesajı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Sabri Ülker'in, Ülker'in kurucusu olmaktan daha çok Türkiye'ye malolan hayırsever ve sosyal sorumluluk sahibi bir iş adamı olarak daima mütevazılığıyla gönülleri fethettiğini vurguladı.

Yalçıntaş, Ülker Grubu'nun kurucusu Sabri Ülker'in vefatı nedeniyle yayımladığı mesajında, Türk iş dünyasının seçkin ve öncü ismi, duayen sanayici ve iş adamı Sabri Ülker'in vefatını derin bir teessürle öğrendiğini belirterek, şunları kaydetti:

“1944 yılında başladığı sanayicilik yolculuğunda ülkesini düşünen, kendi insanına hizmeti önemseyen, ilkeli bir iş adamı olarak öne çıktı. Ülker'in kurucusu olmaktan daha çok, o Türkiye'ye mal olan hayırsever ve sosyal sorumluluk sahibi bir iş adamı olarak daima mütevazılığıyla gönülleri fethetti. Milli sermayenin yüz akı oldu. Türk markalarının oluşmasında büyük emeği geçti. Türk gıda sanayisini dünyaya açtı. Ürünlerimizin dünyanın her köşesinde yer almasını sağlayarak, Türk sanayisinin bayraktarlığını yaptı. O sadece iş adamı değildi, ailesine düşkün bir insandı da... Ben şahsen kendisini tanımış olmaktan büyük mutluluk duydum. Onu her zaman bir aile büyüğüm olarak gördüm. Sadece ben değil, tüm iş dünyası da onu kendi aile büyüğü gibi sevdi, Türk iş aleminin büyüklerinden biri olduğuna inandı. İstanbul iş dünyası adına değerli büyüğümüz Sabri Ülker'e Cenab-ı Hakk'tan rahmet, Ülker Ailesi'ne, sevenlerine ve iş dünyamıza da başsağlığı diliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.