İTO’dan Selçuklu vurgulu yeni logo

İTO’dan Selçuklu vurgulu yeni logo

İstanbul Ticaret Odası (İTO), artan üye adedine ve büyüyen hedeflerine uyumlu olarak logosunu yeniledi. Bülent Erkmen tarafından tasarlanan logo, Anadolu Selçuklu devletini temsil eden Türkuaz renkli sekizgen bir şekilden oluşuyor.

   Oda'nın ilkelerini 8 okla ifade eden logo, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş tarafından tanıtıldı. Yeni logonun ufuklarını ortaya koyduğunu belirten Yalçıntaş, “Yeni yüzümüz ile Türkiye ve İstanbul’un dinamik, modern yanlarına göndermede bulunduk.” dedi. 21 Ocak itibari ile yenilenen logoda Anadolu Selçuklu'nun sekizgenine yer verildiğini aktaran Yalçıntaş, “Malum Selçuklu’nun Ahi geleneği var. Biz de temelimizin Ahi’ye dayandığını ortaya koymak adına sekizgeni tercih ettik.” ifadelerini kullandı. Renk olarak Türkuaz’ı belirlediklerini vurgulayan Yalçıntaş, “Bu renk bu topraklarda hayat buldu. Biz de dünyaya mal olan bu rengi yeni yüzümüzde kullanmayı seçtik. Logoda bulunan 8 ok ile İTO’nun ilkeleri olarak görülen ve aralarında ‘modern’in ve ‘dinamik’in yer aldığı 8 kavramı uygun gördük. Sunumumuz ise 3D olup İTO’nun yenilikçiliğine yapılan bir atıftır." şeklinde konuştu.

   İTO’nun denetim ve onay gibi yasal görevleri olduğuna işaret eden Yalçıntaş, ticaret erbabını modern hale getirme, dinamik kılma sorumluluğunun da bulunduğunu dile getirdi.

   Gazetecilerin, “İTO’nun daha evvel yaptırdığı okullar var. Bu okullarda bulunan logolarınız değişecek mi?” sorusunu Yalçıntaş, “Sanırım olacak. Konuyu ele alacağız.” diye cevapladı. “İTO yönetimi yakında yenileniyor. Acaba göreve gelecek yönetim bu logoyu onaylar mı?” sorusuna ise Murat Yalçıntaş, şu karşılığı verdi:

   “Kurumların en önemli yanı devamlılığıdır. İTO ülkenin gurur duyduğu bir kurumdur. Karar ve eylemlerde devamlılığa önem verdiği ortadadır. Bu logonun değişim kararı 2006’da alındı. Umuyorum, benim ardımdan göreve gelecek arkadaşlarım devamlılık kavramının ardında duracak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.