Jandarmadan sahte içki operasyonu

Jandarmadan sahte içki operasyonu

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaklaşan yılbaşı öncesinde sahte içki üreterek otel ve restoranlara pazarlayan şebekeye yönelik operasyon düzenledi.

 İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaklaşan yılbaşı öncesinde sahte içki üreterek otel ve restoranlara pazarlayan şebekeye yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 8 kişi gözaltına alınırken, yaklaşık 1.5 ton sahte içkiye de el konuldu. Ekiplerinin sahte içki imalathanelerine baskını jandarma kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi. 

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaklaşan yılbaşını öncesi sahte içki üreten şebekeyi takibe aldı. Çetenin Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Bağcılar, Esenler ve Zeytinburnu'nda ürettikleri sahte içkileri, yılbaşı öncesinde otel ve restoranlara pazarladıklarını belirleyen Jandarma ekipleri, 5 Aralık sabahı orepasyon düğmesine bastı. 

Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Bağcılar, Esenler ve Zeytinburnu'nda 8 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 8 kişiyi gözaltına aldı. 

Adreslerde yapılan aramalarda yaklaşık 1.5 ton sahte içki, sahte içki yapımında kullanılan 11 adet plastik şişe içerisinde ispirto, 12 bin 300 adet boş platik viski şişesi, 20 bin adet içki şişesi kapağı, 2 kg kapak boşeti, 5 koli bandrol etiketi, 65 adet büyük boy viski şişesi, 2 adet su motoru ve düzeneği, 3 adet alkol süzmek için kullanılan filitre, 1 adet büyü boy şişe kapatma makinesi, 2 adet sıcak hava üfleme ve plastik eritme makinesi ve olyda kullanılan otomobil ele geçirildi. Yapılan incelemede şüphelilerin boş içki şişelerini ve kapaklarını topladıkları, şişeleri temizledikten sonra sahte içkileri bu şişelere koyarak piyasaya sürdükleri belirlendi. 

Sahte içki operasyonu jandarma kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde bir depoya giren jandarma ekipleri, içeride bulunan şahısları gözaltına alıyor. Evde çok sayıda sahte içki ve sahte içki yapımında kullanılan aletler de ele geçiriliyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.